Poliția Locală a cumpărat, fără licitație, zece biciclete electrice cu 9.000 de euro bucata, de la o firmă de apartament

Data publicării:
crop politie locala

Poliţiştii locali vor patrula pe străzi, cât de curând, pe „biciclete speciale electrice cu autoechilibru” - Segway. Sunt nişte vehicule care costă cât o maşină nouă şi care au fost cumpărate fără licitaţie.

Conducerea Poliţiei Locale a preferat să folosească metoda cererii de ofertă, în urma căreia a fost aleasă singura firmă care a depus o ofertă - SC Nextel Business Solutions SRL. Firma funcţionează într-un apartament modest din Sectorul 6 al Capitalei, acolo unde îşi are adresa şi o familie de patru persoane. Patronul firmei este Valentin Pârcălabu şi, la solicitarea Digi24, a explicat modul în care a stabilit preţul pentru aceste vehicule vândute Poliţiei Locale.

„Către Poliţia Locală au fost vândute zece astfel de biciclete, fiecare din cele 10 fiind dotate suplimentar cu cască de protecţie, far pentru timp de noapte, cutie pentru documente şi un dispozitiv acustic”, a precizat Valentin Pârcălabu, patronul firmei SC Nextel Business Solutions SRL, pentru Digi24.

Un astfel de vehicul poate fi cumpărat din magazinele specializate cu preţuri care pornesc de la 6.000 de euro. Varianta care costă 9.000 de euro are dotări complete.

Şeful Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti a refuzat să explice care sunt criteriile urmărite în alegerea firme furnizoare.

Discuție reporter-Ion Țincu:

-Cum aţi reuşit să achiziţionaţi cu 9.000 de euro o bicicletă electrică?

-Am rugămintea, aşa cum aţi solicitat în scris, veţi primi răspunsul în scris.

-Am trimis solicitarea în scris acum două săptămâni.

-Cum a fost aleasă această firmă? Am înţeles că are sediul într-un apartament confort 2 din Drumul Taberei.

-Veţi primi răspunsul în scris exact la întrebarile dumneavoastră.”

După 30 de zile, Poliția Locală spune că nu a avut altă soluţie pentru alegerea câștigătorului și explică de ce sunt utile aceste bicicletele speciale.

„Acestea sunt necesare bunei desfășurări a activității polițiștilor locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică ce au ca sarcină de serviciu menținerea ordinii și liniștii publice în anumite zone de patrulare”, a precizat Biroul de Presă al Poliţiei Locale, la solicitarea Digi24.

Poliția Locală mai precizează că pentru cumpărarea bicicletelor s-au folosit bani din suplimentarea de buget. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, susţine că nu are date despre contractul încheiat de Poliţia Locală.

Domnule, nu ştiu cât au dat. Acum că-mi spui tu o să mă uit şi eu pe ele. Important pentru mine este să le văd pe stradă, să le văd în acţiunea de siguranţă a cetăţenilor, mai precis în parcuri. (Reporter: 9.000 de euro o bicicletă?) Nici măcar nu pot să vă confirm. O să verific. Lăsaţi-mă să verific şi eu şi voi vedea. De fapt, nu cred că sunt biciclete. (Reporter: Sunt biciclete electrice cu autoechilibru) Gata! M-ai omorât! Nu pot decât să tac din gură... cu autoechilibru...”, a fost reacția lui Sorin Oprescu, primarul general al Bucureștiului.

Însă viceprimarul Capitalei, Dan Darabont, susţine că suma plătită pentru astfel de vehicule nu se justifică și spune că această achiziție este exagerată.

„Bănuiesc că domnul director general Ţincu are o explicaţie pentru treaba asta, care poate să stea în picioare sau nu poate sta nici măcar pe cele două roţi ale bicicletei electrice”, a declarat Dan Darabont.

Bicicletele electrice vor fi văzute pe străzile din București în lunile următoare. Ele vor fi folosite, cel mai probabil, pentru patrulările în Centrul Vechi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri