Polițist cercetat de procurori în cazul bărbatului omorât cu drujba

Data actualizării: Data publicării:
politist timis ancheta

O anchetă internă a fost declanşată la Poliţia Judeţeană Timiş după ce familia bărbatului care a fost omorât cu drujba, la sfârşitul lunii ianuarie, de un alt bărbat, a sunat la 112 să ceară ajutor, iar poliţistul care a preluat apelul ar fi spus că este posibil ca zgomotul să se audă de la vecini şi nu ar fi trimis un echipaj.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Timiş, o anchetă internă a fost declanşată la nivelul instituţiei.

„În urma comiterii faptei, conducerea IPJ Timiş a declanşat verificări interne, privind activităţile specifice desfăşurate ante şi post eveniment, dar şi cu privire la modul de acţiune al tuturor poliţiştilor, de la momentul semnalării până la finalizarea cercetării la faţa locului. În urma verificărilor, s-a stabilit că, în urma primului apel la 112, nu a fost direcţionat echipaj la faţa locului, de către dispecer. Ulterior, la al doilea apel, după 7 minute, a fost trimis un echipaj, care a constat omorul şi a identificat şi imobilizat autorul faptei. La data de 21 februarie a.c., conducerea IPJ Timiş a declanşat cercetarea prealabilă faţă de poliţist, totodată fiind sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, cu privire la săvârşirea infractiunii de neglijenţă în serviciu, de către poliţist”, se arată într-un comunicat al IPJ Timiş.

Potrivit unor surse, poliţistul la care a ajuns apelul le-ar fi spus celor care au sunat la 112 că zgomotul s-ar putea auzi de la vecini, astfel că nu a direcţionat un echipaj la locul crimei.

În 31 ianuarie, poliţiştii au fost sesizaţi prin Serviciul Unic de Urgenţă 112 cu privire la faptul că o persoană a distrus cu o drujbă uşa de acces a unui imobil din comuna Sânandrei.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că un bărbat de 32 de ani l-ar fi tăiat în zona capului pe un alt bărbat, de 45 de ani, cu o drujbă.

Bărbatul, cercetat pentru omor calificat, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în prezent este arestat preventiv.

Sursa: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri