Sari la conținut

Polițist rănit și focuri de armă în București

Bucureşti, puţin după miezul nopţii. Un filtru al poliţiei rutiere trage pe dreapta şoferul unei maşini. Bărbatul dă semne că ar opri. În momentul în care agentul se îndreaptă spre el, şoferul accelerează însă. Agentul încearcă să se agaţe de maşină şi încearcă să-l convingă pe cel de la volan să oprească. Nu reuşeşte şi în cele din urmă este proiectat în parapetul de pe mijlocul şoselei. O parte dintre colegii lui cheamă ambulanţa, alţii pleacă în urmărirea şoferului.

În timp ce poliţistul grav rănit este internat la Spitalul Floreasca, colegii lui reuşesc să îl prindă pe şoferul care îl lovise. După cinci minute de urmărire, scapă maşina de sub control şi se opreşte în gardul unei case de pe Bulevardul Pipera. Este reţinut şi dus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Era băut, spun poliţiştii. Şoferul turc rămâne şi el internat, pentru că este rănit în accidentul pe care l-a povocat. După ce își revine, va fi anchetat şi ar putea fi reţinut, dacă poliţiştul pe care l-a lovit cu maşina va avea nevoie de mai mult de 90 de zile de îngrijri medicale.

Urmărire ca-n filme

La puţin timp, alţi agenţi porneau în altă urmărire. Au vrut să oprească o maşină în care erau doi tineri, dar şoferul nu s-a supus.

A accelerat și a plecat în mare viteză, moment în care au plecat în urmărirea lui doi motocicliști de la Poliția Capitalei”, a precizat Andrei Codău, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere București.

25 de kilometri au urmărit maşina polițiștii. La un moment dat, şoferul nu a mai controlat volanul şi autovehiculul a căzut într-un râu. Şoferul şi pasagerul au ieşit din maşină şi au fugit. Mascații i-au somat să se oprească şi ca să fie mai convingători au tras câteva focuri de avertisment. Șoferul a reuşit să dispară, dar pasagerul din dreapta a fost prins şi dus la audieri. De la el speră să afle oamenii legii de ce fugeau.

„Am fost nevoit să folosesc câinele de urmă. Am dat vatră de miros și m-a dus până în malul apei”, a povestit un polițist.

De aici șoferul și-a pierdut urma și a fost dat în urmărire. Tânărul este recidivist, acuzat în trecut de mai multe furturi.

Razia de azi-noapte a cuprins tot Bucureştiul. Poliţiştii au capturat inclusiv substanţe interzise care se aflau la bordul maşinilor oprite pentru control. Oamenii legii au dat peste 600 de amenzi, au scris 14 dosare penale şi au reţinut 30 de permise de conducere.