Poliţist ucis în misiune. C. Dan: Dacă aş putea prin demisia mea să redau viaţa acelui poliţist aş face-o fără să stau pe gânduri

Data actualizării: Data publicării:
carmen-dan-govro

Reacţie de ultimă oră a ministrul de Interne în cazul poliţistului ucis în judeţul Timiş. Carmen Dan spune că nu se simte responsabilă pentru acest eveniment şi că şi-ar da demisia doar dacă asta l-ar readuce la viaţă pe agentul ucis.

Ministrul de Interne precizează şi că IPJ Timiş are în dotare toate echipamentele necesare unei intervenţii precum cea de duminică.

Se mai pot face încă multe lucruri. Le-am cerut celor de la poliţie şi de la minister să se organizeze ca să venim cu toate datele pe politica de investiţii pe care a promovat-o ministerul în ultimii doi ani. Dacă unii doar vorbesc, eu am această pretenţie ca în fata opiniei publice să prezentăm date unde am găsit şi unde suntem acum privind dotarea cu echipamente de intervenţie şi cu mijloace specifice muncii de poliţie.

În cazul în speţă, IPJ Timiş avea disponibil echipamentele potrivite. Detaliile tehnice vreau să le de poliţia Română, sunt sigură că aţi observat ca o partet din poliţiştii care au intervenit acolo erau dotaţi corepunzător.

Alocările bugeatare au fost făcute conform solicitărilor.

Dacă aş putea prin demisia mea să redau viaţa acelui poliţist vă asigur că aş face-o fără să stau pe gânduri", a declarat Carmen Dan.

Sute de poliţişti şi jandarmi încercearcă să-l găsească pe Ionel Marcel Lepa, bărbatul de 47 de ani urmărit internațional care a împuşcat mortal un poliţist şi a rănit un altul. Anchetatorii au acum o nouă pistă.

Lepa și-ar fi petrecut noaptea în casa bunicii unui prieten din localitatea Remetea Mare, situată la circa 7 kilometri de Izvina, acolo unde bărbatul a tras ieri în polițiști.

Polițiștii ar fi găsit urme de sânge atât în casa femeii, cât și în curte și în pod, unde se pare că fugarul a încerct să se ascundă.

Bărbatul ar fi ajuns în Remetea Mare pe jos, pe câmp.

Intervenția și căutarea în cazul bărbatului care a împușcat ieri doi polițiști, pe unul dintre ei mortal, a fost organizată defectuos! Spune acest lucru chiar şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri