Polițiști acuzați că au ținut partea unui coleg băut implicat în accident: Stăteau cu etilotestul lângă el, dar nu îi spuneau să sufle

Data actualizării: Data publicării:
Un polițist de la Rutieră lângă o mașină.

Este anchetă la Poliția Lugoj după ce un agent de poliție a fost prins băut la volan. Bărbatul a fost implicat într-un accident rutier cu o victimă, la începutul acestei luni când era în timpul liber. A urcat băut la volan și a refuzat apoi testarea cu aparatul etilotest. Iar polițiștii ajunși la locul accidentului au încercat să mușamalizeze cazul, spun martorii. Momentul a fost filmat cu telefonul mobil, iar imaginile sunt acum probă la dosar. Atât ofițerul băut, cât și agenții chemați la caz sunt cercetați disciplinar.

Șofer, către agenții de la Rutieră: Cât mai stăm aici ca să sufle și el în etilotest?
Un alt șofer: Până îi trece alcoolemia...
Șofer: Nu vrea să sufle în etilotest deloc și poliția tot ne trimite de lângă etilotest, de lângă mașină și tot stă, stă, stă...

Sâmbătă seara, la ora 22:10, un apel la 112 anunță producerea unui accident rutier în lanț în Lugoj. Implicate - 3 autoturisme în care se aflau 3 bărbați. În mașina din mijloc, un agent de poliție aflat în timpul liber.

Șofer: Tot trage de timp, tot trage timp, sună într-una pe telefon, nu vrea să deschidă nici la polițistul de la Rutieră să sufle în etilotest, nu vrea. Da, am recunoscut că l-am lovit din spate. Ce să fac?! Eu am suflat în etilotest. Trebuie să sufle și el! De ce nu suflă?!

Câteva minute mai târziu, șoferul, ofițer la Serviciul Judiciar din cadrul Poliției Lugoj, coboară de bunăvoie de la volan.

Polițist impliat în accident: Mă simt amenințat. Lăsați-mă că mi-e rău!
Șofer: Ești țeapăn de beat!
Șofer: Ți-e rău de la alcool!
Polițist: Uitați ce mi-ați făcut! M-ați blocat...
Șofer: Normal, că ai vrut să fugi.
Polițist: Lăsați-mă în pace, m-ați blocat față-spate.
Șofer: Cine te-a amenințat?!
Polițist: Lăsați-mă, vă rog, în pace! Nu sunt beat!

Martor: „Polițistul de la Rutieră stătea cu aparatul etilotest la geamul lui, dar fără niciun gest de a-i spune să sufle”

Doar că rezultatul apartatului etilotest, făcut ulterior la sediul poliției, a indicat altceva: alcoolemie de 0,19 mg/l în aerul expirat. Martorii spun că s-ar fi încercat protejarea agentului.

Ioan Ștefan Bota, martor: Polițistul de la Rutieră stătea cu aparatul etilotest la geamul lui, dar fără niciun gest de a-i spune să sufle. Foarte multe echipaje de poliție, nimeni nu s-a atins, nimeni nu i-a făcut absolut nimic.

Agent de la Rutieră, către un șofer care filma: Calmează-te!
Șofer care filma: Nu pune mâna pe mine!
Agent de la Rutieră: Te rog frumos să te calmezi!
Șofer: Nu vreau!
Agent de la Rutieră: Calmează-te odată!
Șofer: Nu pune mâna pe mine!
Agent de la Rutieră: Treci acolo pe trotuar!

Andreia Jerdea, purtător de cuvânt IPJ Timiș: La nivelul IPJ Timiș, prin intermediul Biroului Control Intern se află în desfășurare verificări pe linie disciplinară atât cu privire la comportamentul ofițerului, cât și cu privire la modul de acțiune al polițiștilor care au intervenit la eveniment.

Rămas fără permis timp de 90 de zile, agentul de poliție care a condus băut va fi cercetat și pentru fugă de la locul accidentului.

Șofer: Luați-l că fuge! Păi ce facem?!
Șofer: Uite, Poliția cum protejează! Uite, Poliția cum protejează!
Șofer: Vedeți că se duce acasă. Aici stă!

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri