Polițiști atacați cu drujba și toporul de un bărbat, în Botoșani. Agresorul a fost împușcat în picior

Data actualizării: Data publicării:
banda politie nu treceti
Polițiști atacați cu drujba și toporul în Botoșani. Foto: Inquam Photos / George Călin

Un echipaj de poliție a fost atacat cu drujba și toporul, după ce a încercat să oprească un scandal izbucnit între doi vecini, în Botoșani.

Polițiștii din Botoșani au fost sesizați marți prin apel la 112 de către un bărbat din comuna Mileanca. Acesta reclama că a fost agresat și că i-a fost distrusă mașina de către un alt bărbat din aceeași localitate.

Polițiștii au mers la fața locului, unde au constatat că cel reclamat intrase fără drept în locuința celui care sunase la 112 și a concubinei acestuia și i-a agresat fizic. Totul ar fi pornit de la neînțelegeri mai vechi.

Apoi, agresorul ar fi distrus caroseria autoturismului apelantului, care se afla în curte.

Când a văzut polițiștii venind, el s-a enervat și mai tare și a aruncat cu o toporișcă spre mașina acestora, distrugând caroseria. A continuat să arunce și cu alte obiecte contondente spre polițiști, iar la un moment dat a ieșit din curte cu drujbă aflată în funcțiune.

Pentru că nu a răspuns la somațiile polițiștilor, aceștia au folosit armamentul din dotare și au tras focuri de avertisment în plan vertical și, ulterior, înspre acesta. Bărbatul a fost rănit în zona gambei și a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale. Ulterior, a fost internat la psihiatrie.

În cauză se fac cercetări pentru distrugere, violare de domiciliu și lovire sau alte violențe. Totodată, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani pentru cercetări pentru ultraj.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri