Poliţişti români vor fi implicaţi în anchetarea atentatelor de la Bruxelles

Data publicării:
emblema politia romana fb politie-1

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, şi ministrul de Interne, Petre Tobă, au participat joi la Reuniunea Consiliului extraordinar Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), convocată ca urmare a atacurilor care au avut loc marţi la Bruxelles, informează News.ro.

Membrii Consiliului JAI au adoptat o declaraţie comună pentru completarea şi implementarea de urgenţă a legislaţiei privind combaterea terorismului. Sunt avute în vedere măsuri precum: intensificarea schimbului de informaţii şi a colaborării între structurile naţionale şi agenţiile internaţionale specializate în combaterea terorismului, controlul achiziţiei şi posesiei de arme, consolidarea de urgenţă a interoperabilităţii bazelor de date europene şi internaţionale şi dezvoltarea unui parteneriat pentru combaterea terorismului între UE şi statele din Nordul Africii, Orientul Mijlociu şi Balcanii de Vest.

Ca o primă măsură urgentă, s-a decis ca investigarea reţelelor implicate în atentatele de la Bruxelles şi Paris şi a altor reţele similare să se facă prin eforturi naţionale comune ale agenţiilor specializate din statele membre.

La nivelul Europol, va fi înfiinţată, în cadrul Centrului European pentru Combaterea Terorismului, o echipă comună formată din experţi naţionali.

Totodată, un rol cheie în lupta împotriva terorismului îl vor juca unităţile de informaţii privind pasagerii. Membrii Consiliului JAI au decis că trebuie pus la punct cât mai curând un sistem prin care acestea să comunice între ele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri