Polițiștii anchetează incidentul de la metrou, după ce călătorii au fost evacuați prin tunel, la Piața Romană

Data publicării:
pompier la intrarea la metrou piata romana
Un tren de călători a rămas blocat în subteran, iar un fum înecăcios a invadat unul dintre vagoane. FOTO: INQUAM PHOTOS - OCtav Ganea

Polițiștii și procurorii anchetează incidentul petrecut marți dimineața la metroul din București, când un tren a rămas blocat la Piața Romană, iar călătorii au fost evacuați prin tunel.

Polițiștii Brigăzii de Politie pentru Transportul Public s-au sesizat din oficiu și desfășoară activități investigative pentru de distrugere din culpă, respectiv neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă”, potrivit unui comunicat de presă.

Cercetările sunt continuate de Brigada de Poliție pentru Transportul Public, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Un tren de metrou a rămas blocat în subteran marți dimineață, iar un fum înecăcios a invadat unul dintre vagoane. Metrorex a spus că a fost o defecțiune tehnică. A fost nevoie de intervenția pompierilor, care i-au evacuat, rând pe rând, pe oameni direct pe șine, i-au condus prin tunel și apoi i-au scos la suprafață. Alte câteva sute de călători au fost evacuate din stațiile învecinate - Piața Universității și Piața Victoriei.

Planul roșu a fost declanșat imediat, zeci de autospeciale de intervenție, echipaje SMURD și ambulanțe au ajuns în zonă, iar 25 de călători au avut nevoie de îngrijiri medicale. Doi au ajuns la spital.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri