Polițiștii de la Sectorul 3, păziți de bodyguarzi. Contract de 17 milioane de euro pentru două firme private

Data publicării:
politia locala

Reporter - Aici e curtea Poliţiei Locale Sector 3?

Bodyguard - Da

Reporter - Şi dumneavoastră păziţi curtea Poliţiei Locale?

Bodyguard - Da

Reporter - Acolo sunt curtea poliţiei şi maşinile poliţiei, nu?

Bodyguard - Da

Reporter - Şi aicea păziţi dumneavoastră?

Bodyguard - Da, aicea, dom'le, aicea păzesc. Unde în altă parte?

Curtea Poliţiei Locale a Sectorului 3 este unul din cele 50 de obiective ce vor fi păzite de angajaţii a două firme de pază, în baza unui contract parafat luna trecută de către Primăria Sectorului 3. Tiger Protector Company, una din firmele câştigătoare, are sediul chiar lângă Poliţia Locală a sectorului 3, la parterul unui bloc. Firma este deţinută de omul de afaceri Bogdan Şovar şi în ultimii ani a fost abonată la contracte mari din bani publici. Cealaltă firmă este Nei Divizia de Securitate şi o are ca unic acţionar pe Mihaela Neicu, o tânără de doar 19 ani. Ea este fiica lui Mihai Neicu, patronul Nei Guard, altă societate abonată la contracte din bani publici.

Cele două firme vor încasa 17,2 milioane de euro în următorii patru ani. Obiectul contractului încheiat de Primăria Sectorului 3 cu cele două firme se suprapune cu unul din scopurile înfiinţării poliţiei locale, şi-anume paza obiectivelor aflate în administrarea primăriei.

Adrian Bratu, director general Poliţia Sector 3: „Este una din atribuţii, nu este obligatorie. Ea se poate face şi prin altă modalitate. Se poate face cu firme private. Activitatea de ordine publică nu poţi s-o faci cu firme private. ”

Pentru a putea angaja firme private care să-i păzească obiectivele, consiliul local al Primăriei Sectorului 3 a externalizat acum trei ani acest serviciu de la Poliţia Locală. Iniţial, Primăria Sectorului 3 avea doar câteva obiective pentru care trebuia să asigure pază.

Adrian Bratu, director general Poliţia Sector 3: „Poliţia Locală asigura primăria, direcţia de evidenţă a persoanelor, casa de căsătorii, centrul de militar zonal şi încă două-trei obiective, adică un număr limitat. Acum vorbim de mult mai multe. Nu cunosc în totalitate situaţia.”

În contractul cu firmele private, se menţionează 50 de posturi de pază, adică de trei ori mai mult decât atunci când erau implicaţi poliţiştii locali. Unele din aceste posturi nu presupune paza unor instituţii din subordinea primăriei sectorului 3. Acum doi ani, Primăria Sectorului 3 a angajat o firmă să păzească băncile şi pergolele de pe bulevardul Unirii.

Reporter - Ce păziţi aicea?

Bodyguard - Obiectivul de flori, bănci, tot ce aparţine de spaţiul public.

Reporter - Păziţi băncile?

Bodyguard - Spaţiul... iarba verde, flori, tot ce este

Reporter - Inclusiv pergolele astea?

Bodyguard - Pergolele, pomi, tot absolut.

Digi24 a solicitat Primăriei Sectorului 3 să nominalizeze posturile prevăzute în contract, dar nu a primit încă un răspuns. Nici firmele care au primit contractul nu au vrut să ofere informaţii.

Despre bodyguardul care păzeşte curtea Poliţiei Locale, şeful acestei instituţii susţine contrariul.

Adrian Bratu, director general Poliţia Sector 3: „Omul probabil nu-şi cunoşte în totalitate atribuţiile pe care le are. Nu are în atribuţie să păzească nici curtea poliţiei locale, nici maşinile poliţiei locale. Asta se face de către salariaţii noştri.”

Cu toate acestea, bodyguardul a ţinut să-l contrazică.

Bodyguard: „Dom'le, nu filmaţi aicea, că nu e bine. ”

Citiți și:

Sectorul 3. Poliția locală e păzită de o firmă privată abonată la contracte cu statul

VIDEO. O firmă de pază supraveghează florile și arbuștii decorativi, în sectorul 3

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri