Video Polițiștii de pe Dorobanți ar fi luat 38 de șpăgi într-o lună, spun procurorii. Cea mai mare mită: 3.000 de lei, pe 19 martie

Data actualizării: Data publicării:
politist-spaga
Polițiștii de pe Dorobanți ar fi luat 38 de șpăgi într-o lună, spun procurorii FOTO: Digi24

Au apărut detalii incredibile, în cazul polițiștilor de la Brigada Rutieră prinși în flagrant că luau mită de la șoferi aleși pe sprânceană. Ar fi fost ziua și șpaga în cazul celor doi, despre care procurorii spun că, în total, ar fi primit peste 15.000 de lei de la cei opriți în trafic, bani pe care i-au împărțit.

Procurorii DNA spun că, într-o singură lună, cei doi polițiști au primit 38 de șpăgi. Sumele date de cei 38 de șoferi variază. Pe 19 martie ar fi primit suma de 3.000 de lei - cea mai mare sumă.

Sumele primită drept mită erau împărțite în mod egal de cei doi polițiști, chiar și sumele foarte mici. În referatul procurorilor au fost menționate chiar și șpăgi de 100 de lei.

Polițiștii prinși luând șpagă, plasați în arest la domiciliu

Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, plasarea în arest la domiciliu a celor doi poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei prinşi de DNA în timp ce luau mită de la un şofer pe Calea Dorobanţi.

Procurorii DNA solicitaseră arestarea preventivă a poliţiştilor, însă un judecător de la tribunal a respins cererea, agenţii fiind plasaţi în arest la domiciliu, scrie Agerpres. Un ofiţer de poliţie şi un agent au fost prinşi, joi, de către DGA şi DNA, pe Calea Dorobanţi din Bucureşti, în timp ce primeau mită de la un şofer. În imaginile apărute în spaţiul public, maşina de poliţie în care se afla echipajul cu cei doi poliţişti a fost oprită în trafic de procurorii DNA şi ofiţerii DGA, fiind percheziţionată sub privirile trecătorilor. Mita ar fi fost primită de la un bărbat care conducea o maşină cu numere de înmatriculare din Turcia.

Este vorba de Andrei Pantea, comisar de poliţie în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti - Brigada Rutieră, şi Valentin Olteanu, agent şef de poliţie în cadrul DGPMB - Brigada Rutieră.

Procurorii spun că agenții operau doar în zonele scumpe ale Capitalei și opreau numai mașinile scumpe, la volanul cărora se aflau femei sau străini.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri