A trecut un an. Poliţistul Bogdan Gigină, comemorat

Data actualizării: Data publicării:
bogdan gigina fb
Foto: Facebook

Poliţiştii de la Brigada Rutieră îl vor comemora, joi, pe Bogdan Cosmin Gigină care şi-a pierdut viaţa, în urmă cu un an, în dispozitivul de însoţire al fostului vicepremier pentru siguranţă naţională, ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, iar la ora la care a fost raportat accidentul, toate lămpile maşinilor de poliţie din Capitală vor fi aprinse, scrie News.

bogdan gigina fb
Foto: Facebook

Un autocar îi va transporta, de la ora 13.30, de la Brigada Rutieră a Capitalei, pe cei care vor să meargă pe Şoseaua Ştirbei Vodă, în locul unde şi-a pierdut viaţa Bogdan Cosmin Gigină.

La 19.02, ora producerii accidentului din 20 octombrie 2015, directorul general al Poliţiei Capitalei, chestorul Marius Voicu, va transmite un mesaj prin staţiile radio ale Poliţiei. 

„Se împlineşte un an de când ignoranţa unor şefi au distrus vieţi şi ne-au arătat - pentru a câta oară? - că noi, muncitorii nu contăm”, a scris unul dinre poliţiştii Brigăzii Rutiere, pe Facebook, în mesajul în care îşi invită colegii să participe la evenimentul comemorativ.

Poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în timp ce conducea o motocicletă a Brigăzii Rutiere Bucureşti, în seara de 20 octombrie 2015. Agentul de poliţie, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a lui Gabriel Oprea, atunci vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne, a pierdut controlul motocicletei, în condiţiile în care ploua, şi a ajuns într-o groapă săpată pe carosabil pentru lucrări la reţeaua de gaze.

"În ceea ce priveşte cauza accidentului de circulaţie constând în viteza de deplasare (84 de km/h) şi neadaptarea acesteia la condiţiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmăririi penale rezultă indicii rezonabile că această cauză a fost determinată de către ministrul de Interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilită în mod implicit de către ministrul de interne prin comunicarea destinaţiei şi a momentului precis la care acesta trebuia să ajungă la destinaţie. De altfel, acesta era singurul în măsură să solicite mărirea vitezei de deplasare dincolo de depăşirea limitei de siguranţă", susţin anchetatorii.

La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa situată în cartierul Cotroceni, precizează procurorii.

"În raport cu ansamblul probelor administrate până în prezent (între care două expertize criminalistice şi o expertiză tehnică ) se reţine că există indicii rezonabile în sensul că ministrul de interne Oprea Gabriel este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul pe care demnitatea deţinută i-l conferea şi cu încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează deplasarea coloanei oficiale care îl însoţea, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, cauză care a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul victimei Gigină Bogdan-Cosmin", mai arată DNA.

În acest dosar, fostul ministru Gabriel Oprea a fost pus, luni, sub acuzare pentru ucidere din culpă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri