Sari la conținut
News Alert

Poliţiştii locali au intervenit cu spray lacrimogen contra unor căruţaşi. Imagini postate de primarul sectorului 5

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a postat pe pagină personală de Facebook imagini cu poliţişti locali care au intervenit, inclusiv cu spray lacrimogen, pentru a opri şi confisca două căruţe care au intrat pe raza sectorului, în condiţiile în care de la începutul anului au fost date 138 de amenzi pentru acest gen de contravenţii şi au fost confiscate zece atelaje.

„Au intrat cu căruţele pe raza sectorului, cărau nişte legume de la piaţa Pucheni, poliţia i-a oprit pentru că nu au voie cu atelajele în oraş, au încercat să fugă pe câmp, i-au prins, mai era încă o căruţă în faţă şi s-a dispus amendarea şi ridicarea utilajelor. Am dat de la începutul anului 138 de amenzi pentru asemenea lucruri şi în acest moment avem 10 căruţe depozitate şi acţiunea va continua", a declarat primarul, adăugând că din păcate, aceştia revin.

El a spus că unul dintre cei amendaţi are 12 amenzi pe care nu le-a plătit.

"În acest moment avem amenzi neplătite de 400 milioane lei vechi. Le-am spus că de la 1 septembrie o să începem executarea silită dacă nu le plătesc,  dar sunt nişte termene legale pe care trebuie să le respectăm. A fost foarte mult teatru. Bărbaţii au fugit, au lăsat femeile şi copiii pe câmp cu căruţele. Vom avea o şedinţă luni cu şeful Poliţiei locale, să vedem ce mai facem în această situaţie, în conditiile în care cu vorba bună nu mai merge”, a spus Daniel Florea.
Un alt film postat de primarul Sectorului 5 pe reţeaua de socializare prezintă ridicarea maşinilor abandonate pe spaţiul public. Edilul a arătat că s-au făcut până în prezent 106 somaţii, iar termenele legale au expirat, aşa încât primăria a trecut la ridicarea maşinilor şi la eliberarea parcărilor.