Polițiștii locali, trimiși înapoi la școală pentru a evita intervențiile ridicole

Data publicării:
police-2

Astfel de situaţii, în care poliţiştii locali fug de contravenienţi, fac deliciul internauţilor. Oamenii răd, dar se şi revoltă pentru că susţin că agenţii nu sunt suficient de bine pregătiţi pentru a face faţă străzii.

Când doi poliţişti locali au nevoie şi de ajutorul unui jandarm pentru a linişti un om, e semn că e nevoie de mai mult. Este motivul pentru care, anul acesta, Ministerul de Interne le pune la dispoziţie agenţilor locali peste 1400 de locuri în băncile şcolii.

„Sunt nişte cursuri care în urma căruia poliţiştii locali se perfecţionează şi până la urmă e vorba de calitatea muncii, care este o calitate profi”, spune Răzvan Popa, purtător de cuvânt Poliţia Locală Bucureşti.

În momentul în care îl duc la şcoală există cel puţin o şansă. Faptul că stai în clasă şi asculţi un profesor tot rămâi cu ceva, chiar dacă tu mai departe nu aprofundezi”, adaugă Dumitru Coarnă, vicepreședinte SNPPC.

Cursurile durează trei luni şi se desfăşoară în 11 unităţi de învăţământ ale Ministerului de Interne. Specializarea nu este însă pentru toţi agenţii.

„În cadrul Poliţiei Locale lucrează şi agenţi care nu au reușit să termine liceul, dar ei nu pot spera la un loc pe băncile şcolilor de poliţie pentru că o condiţie obligatorie este diploma de bacalaureat”, relatează Ioana Ciurlea, reporter Digi24.

Reprezentanţii poliţiei locale susţin că singurii agenţi fără bacalaureat sunt cei care asigură paza. Nici colegii lor de la ordine publică nu sunt, însă, foarte bine văzuţi. De vină sunt, în parte, deja celebrele intervenţii în forţă asupra "marilor evazionişti" în baston.

Am văzut intervenţii de tot râsul. Nu avem noi infracţionalitate la vândut leuşten în scara blocului, deja intrăm în ridicol. Să meargă pe marea criminalitate, avem pieţe unde vorbim de evaziune fiscală de miliarde la legume şi fructe. Să meargă să constate acolo dacă sunt poliţişti adevăraţi”, mai spune Dumitru Coarnă, SNPPC. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri