Poliţistul filmat în timp ce bătea o minoră, suspectat că făcea afaceri cu interlopii

Data publicării:
politist piatra neamp

Incidentul din secţia de poliţie este acum şi în atenţia procurorilor, care au deschis dosar penal şi vor decide dacă îl trimit în judecată pe comisarul-şef Cezar Filip. Superiorii lui aşteaptă să se întoarcă din concediu pentru a-l anunţa ce însărcinări va avea de acum înainte.

„A fost pus la dispozitia IPJ Neamţ, urmând să ocupe o funcţie corespunzătoare gradului profesional”, a spus Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IJP Neamţ.

Până atunci, Corpul de Control trimis de Ministrul de Interne are de lămurit câteva necunoscute. Una dintre ele este sursa banilor cu care fostul şef al Poliţiei Piatra Neamţ a construit o casă impresionantă, într-o zonă unde locuiesc oameni cu stare.

Cezar Filip deţine o vilă de lux, situată în localiatea Pângăraţi. Proprietatea se întinde pe aproape 1.000 de metri pătrați și este evaluată de experţii imobliliari la peste 400.000 de euro.

Potrivit declaraţiei de avere, poliţistul primea din partea Ministerului de Interne echivalentul sumei de 1.000 de euro pe an, în timp ce datoriile către bănci se ridică la aproape 20.000 de euro. Corpul de control al ministrului verifică dacă nu cumva primea bani de la infractori.

Potrivit anchetatorilor, se pare că Cezar Filip i-ar fi ajutat de mai multe ori pe interlopii din Piatra Neamţ să aducă în România maşini furate din Germania

Fostul şef al poliţiei Piatra Neamţ a fost reclamat de subalterni şi pentru că ar fi plecat des în excursii exotice împreună cu interlopi din oraş.

Nu ar fi primul reprezentant al legii care ar fi trecut de partea celor pe care trebuia să îi trimită la închisoare. Fostul şef al Poliţiei Judeţene Neamţ, Aurelian Şoric, a fost demis după ce legăturile lui cu infractorii au ieşit la iveală şi a declarat public că nu este ilegal să dai bani cu camătă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri