Poluare cu ţiţei pe râul Teleorman. Poliţia suspectează mai mulţi hoţi de produse petroliere

Data publicării:
apa poluata 37407300-2

Foto: ecomagazin.ro

Un bărbat din localitatea Albota a sunat la 112 şi a anunţat scurgerea de petrol. Peste o tonă de ţiţei s-a scurs direct pe Valea Mareş şi pe firul apei, în râul Teleorman.

„Cei de la Conpet au fost anunţaţi imediat, au intervenit, au venit cu vidanja, au făcut trei baraje în zonă, noi am venit în aval şi am mai amenajat două baraje cu material absorbant, pentru a reţine eventuale iritaţii sau scăpări de ţiţei”, a declarat directorul Administraţiei Bazinale de Apă Argeş, Dumitru Ciobanu.

La mai bine de jumătate de kilometru distanţă de locul de unde mustea petrolul, poliţiştii şi jandarmii au găsit o groapă unde hoţii au înţepat conducta magistrală. Proprietarul terenului a ridicat din umeri şi a afirmat că nu ştie nimic de existenţa unei instalaţii artizanale pe pământul său.

„Anumiţi cetăţeni au înţepat conducta magistrală a Conpetului. Există o instalaţie artizanală găsită de poliţişti la cercetarea la faţa locului”, a spus Dan Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Argeş.

Poliţiştii au deja un cerc de suspecţi. Dacă vor fi prinşi, hoţii vor fi acuzaţi de furt şi riscă să stea în puşcărie până la 15 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri