Sari la conținut

Pompierii, mai solicitați de Crăciun față de alți ani

Peste 4.000 de pompieri au asigurat, în Ajun şi în prima zi de Crăciun, protecţia şi siguranţa cetăţenilor, fiind înregistrate aproape 2.400 de intervenţii, de stingere a incendiilor, de acordare a ajutorului medical sau de deblocare/salvare, cu 9 la sută mai multe faţă de aceeaşi perioadă din 2015, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), scrie News.ro.

igsu-craciun

În perioada 24-25 decembrie, la nivel naţional au fost derulate 2.392 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 203 misiuni de stingere a incendiilor, 2.036 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 17 misiuni de descarcerare, 20 pentru deblocare/salvare, precum şi alte 116 intervenţii în sprijinul comunităţilor, potrivit IGSU.

În cele două zile, 2.084 persoane au fost asistate medical de către pompierii din echipajele de prim-ajutor medical, iar 27 persoane au fost salvate din medii ostile vieţii, precizează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Numărul intervenţiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a crescut cu 9 la sută faţă de perioada Crăciunului din anul 2015, fiind înregistrate cu 190 de intervenţii mai multe în acest an.