Ponta: Angajații Oltchim să nu-i mai asculte pe oamenii lui Roibu și Videanu ca să protesteze

Data publicării:
13112012 20ponta 20despre 20oltchim-33283

Azi dimineață angajații de la Oltchim au reluat protestele, după ce au renunțatla ele în luna septembrie.

De la Bruxelles, prim-ministrul a declarat că a avut o nouă discuție cu miniștrii de Finanțe și Economie, Florin Georgescu și Daniel Chițoiu, și că repornirea treptată a secțiilor combinatului presupune o restucturare, apoi toți cei cei 3000 de angajați vor avea de lucru.

Mesajul meu pentru angajații de la Oltchim este următorul: restructurăm compania, o curățăm de căpușe, asigurăm repornirea și continuăm discuțiile în zilele următoare, cu investitorii strategici. Cu cât vor ieși în acțiuni violente, cu atât o să-i speriem mai mult pe cei care vor să investească, nu doar pe investitorii strategici ci și băncile. Noi am discutam cu băncile să facă, eventual, noi infuzii de lichidități”, a declarat Victor Ponta.

Tot în privința băncilor, acesta a mai spus că este greu să le oprească să retragă banii, asta pentru că săptămâna trecută au fost încasări de salarii, susține primul-ministru.

Victor Ponta: Angajații Oltchim să nu-i mai asculte pe Roibu și Videanu

Totodată, premierul a avertizat că protestele îi vor speria pe investitori.

Ne-am ținut de cuvânt, am dat salariile în luna septembrie, ne-am ținut de cuvânt și am repornit treptat combinatul, dar dacă ei îi gonesc pe toți care vin cu banii n-o să facem altceva decât să ajungem la cei mai rău. Cred că oamenii au dreptate să fie speriați și disperați, Roibu și oamenii lui Videanu îi pun să iasă în fața combinatului. O să-i speriem pe cei cu bani”, a declarat Victor Ponta.

Premierul l-a acuzat pe fostul director Oltchim, Constantin Roibu, pentru falimentul combinatului și a subliniat că acesta poate fi salvat, dar nu de către stat ci de către investitori.

În sensul ăsta am făcut apel la oamenii care lucrează acolo, să nu-i mai asculte pe oamenii domnului Roibu, care spun să iasă și să facă scandal, că așa ne-a adus domnul Roibu la faliment. Sunt convins că Oltchimul poate fi salvat, nu de către stat și de către investitorii strategici, dar cu o condiție să ne ajute și oamenii de acolo”, a declarat Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri