Ponta, către Fenechiu: Aţi luat haina de vinovat de serviciu. Sunteţi vedetă internaţională

Data publicării:
27 2002pontafenechiu-51904

Premierul i s-a adresat ministrului la începutul şedinţei săptămânale a Executivului, aluzie la declaraţia preşedintelui Traian Băsescu.

Domnule ministru Fenechiu, că tot sunteţi o vedetă internaţională. Toată Europa e doar cu ochii pe Relu Fenechiu. Eu vreau să vă spun că până la Europa, dacă nu ieşiţi şi nu explicaţi, nu pentru domnul Băsescu, pentru români, că Programul Operaţional Sectorial Transport este în acest moment presuspendat din cauza gravelor nereguli comise de ministrul Boagiu în 2010 la licitaţiile pe fonduri europene, o să rămâneţi tot dumneavoastră vinovat, că e simplu. Aţi luat deja haina de vinovat de serviciu. O să spună domnul preşedinte Băsescu că dumneavoastră eraţi ministru în 2010 când s-au făcut toate acele nereguli de acuma ne chinuim să deblocăm programul pe transport”, a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a relatat, marţi, că i-a spus premierului Victor Ponta să nu îl numească pe Relu Fenechiu în funcţia de ministru, pentru că a doua zi după ce se instalează Guvernul îl va suspenda, însă a spus că a greşit, pentru că nu citise legea.

El a mai declarat că în scrisoarea adresată premierului Ponta pe tema Consiliului JAI, atunci când vorbea despre înlăturarea din Guvern a oricărui ministru implicat în procese penale, se referea exclusiv la ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri