Ponta îi răspunde lui Dragnea: Regionalizarea nu se face prin impunerea dorinţei USL

Data publicării:
ponta -resized - Mediafax

Premierul nu este împotriva angajării răspunderii guvernului pe proiectul regionalizării. Totuşi, acesta crede că anterior trebuie îndeplinită o condiţie. 

„Dacă va exista un acord cu toate forţele politice din parlament, atunci poate fi folosită. Dacă nu mergem în parlament, se dezbate, se fac amendamente. Regionalizarea nu se face prin impunerea dorinţei USL”, a spus primul ministru.

Ministrul Dezvoltării Regionale este de părere că România va pierde fonduri europene, dacă regionalizarea nu va fi făcută până la sfârşitul acestui an.

Dacă românii se vor pronunţa pozitiv în privinţa modificării Constituţiei, care va conţine şi termenul de regiuni, înseamnă că românii validează acest proces şi doresc să se întâmple regionalizarea. O dezbatere durează şi e firesc să dureze. Numai ca ea să se prelungească şi să intrăm în anul viitor cu regiuni neînfiinţate şi să pierdem foarte mulţi bani europeni şi să pierdem o fereastră de oportunitate. Eu nu sunt de acord cu asta şi-mi menţin punctul de vedere”, a spus Liviu Dragnea.

Conducerea UDMR s-a pronunţat deja împotriva asumării răspunderii pentru regionalizare. Liderul formaţiunii maghiare, Kelemen Hunor, crede că aceasta ar fi cea mai mare greşeală a acestei coaliţii. Şi liderii PDL se opun ideii de a trece proiectul prin parlament fără dezbateri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri