Ponta, lui Băsescu: Să începem desecretizările din CSAT cu răpirea din Irak

Data publicării:
ponta 20resizedbun 20mediafax-35813

„Dar nu am putea să desecretizăm discuţiile din CSAT despre răpirea din Irak? Nu crede domnul preşedinte Băsescu că ar fi idee bună să le desecretizeze, să aflăm cine i-a răpit şi cine i-a adus înapoi şi cât ne-a cost? Eu cred că e o idee foarte bună să desecretizăm, dacă aşa zice domnul preşedinte Băsescu că tot e secret ce e la CSAT. Să începem cu răpirea din Iark. Sunt convins că mâine o desecretizează, că nu are nimic de ascuns domnul preşedinte, nici sume, nici cifre, nici persoane”, a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.

El i-a transmis şi un avertisment lui Traian Băsescu: „Să nu se joace cu focul, că iarăşi... pisica blândă..ştiţi cum”.

Ponta a arătat, ironic, că e păcat ca Băsescu să „nu-şi ţină curajul” până la capăt în ce priveşte stenogramele. El a arătat că nu are acces la stenograme şi că numai Traian Băsescu are acces la stenograme şi dosare.

Premierul a făcut această referire la răpirea din Irak în contextul în care a fost întrebat despre afirmaţiile şefului statului privind desecretizarea discuţiilor din CSAT referitoare la bugetul Armatei.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi, că subiectul disputei din ultima şedinţă CSAT nu ar fi fost „megaministerul” contestat de premierul Victor Ponta, ci faptul că acesta s-ar fi împotrivit alocării de sume suplimentare pentru Armată, susţinută de şeful statului şi ministrul Apărării.

Băsescu a susţinut, într-o emisiune la televiziune, că prim-ministrul ar fi „minţit” în legătură cu disputa din ultima şedinţă CSAT, caz în care este dispus să desecretizeze stenograma şedinţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri