Ponta: Mi-am trimis consilierii să-i dea lecții lui Băsescu; Lăzăroiu vine cu replica

Data publicării:
1911ponta-34207

Mai mult, premierul spune că şi-a trimis consilierii la Cotroceni pentru a-i da lecţii preşedintelui Traian Băsescu.

„A spus şi domnia sa, acum aștept să își amintească sau să scoată stenogramele. A spus ca propunerea lui Van Rompuy este inacceptabilă”, a declarat Victor Ponta, luni dimineață. „Acum ne învârtim în jurul cozii cu cuvintele ce înseamnă inacceptabil, asta înseamnă că te opui”, a adăugat șeful Guvernului.

Disputa dintre președinte și premier a început săptămâna trecută și a continuat în weekend.

Victor Ponta a anunțat că mâine va fi definitivată poziția oficială a României. „Vă anunț că toți experții guvernamentali au fost la Cotroceni și l-au învățat pe președinte ce să spună, pentru că președintele nu știa ce să spună”, a afirmat Victor Ponta. „Domnia sa trebuie să știe că la Bruxelles ori se bate pentru România, ori pentru niște prieteni de-ai lui”, a completat Victor Ponta.

Premierul a mai spus că președintele „nu l-a lăsat” să meargă la Bruxelels, pentru că Traian Băsescu „are de plătit datorii acolo, iar noi îi cerem să se gândească la România, și nu la scaunul lui și la datoriile personale”, a afirmat șeful Executivului.

Lăzăroiu explică de ce nu merge Ponta la Bruxelles

La puțin timp de la aceste declarații, consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu a părut să dea replica pe pagina personală de Facebook.

„Nu. E o neînțelegere”, susține consilierul prezidențial, care apoi enumeră motivele pentru care nu merge Victor Ponta la summitul european din 22-23 noiembrie:

- plagiatul - ordonanțele de urgență împotriva statului de drept - menținerea a trei miniștri incompatibili în guvern - declarațiile antieuropene - relația execrabilă cu socialiștii europeni - incompetența „Plus că acolo se discută viitorul României, deci nu poate fi trimis un fost premier”, a adăugat Sebastian Lăzăroiu.

Cine merge la Bruxelles cu Traian Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu i-a solicitat ca din delegaţia cu care va merge la Bruxelles la Consiliul European să facă parte specialişti din ministere şi consilierul său pe probleme de afaceri europene, Luminița Odobescu, precizând că și-a dat acordul pentru acest lucru.

Întrebat ce specialişti au mers la Cotroceni pentru a-l informa pe preşedinte, Ponta a răspuns: „Secretarii de stat, consilierii mei personali care au participat la negocieri, secretarii de stat de la Afaceri Europene, de la Finanţe, de la Agricultură. Eu am fost de acord ca ei să facă parte din delegaţia preşedintelui, mi s-a solicitat acest lucru şi, aşa cum am anunţat, am fost de acord să meargă la Bruxelles, să-l sfătuiască pe preşedinte şi să-i explice lucruri pe care probabil nu le ştie sau nu le înţelege. E foarte bine când nu te pricepi să asculţi de cei care se pricep”, a adăugat premierul.

Ponta a mai spus că din delegaţia solicitată de preşedinte pentru deplasarea la Bruxelles vor face parte specialişti din toate ministerele şi consilierul său de stat pe probleme de afaceri europene, la care se va adăuga ministrul Leonard Orban.

Consilieri ai premierului pe politică externă sunt Eugen Teodorovici şi Luminiţa Odobescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri