Posibil criminal în serie la Caracal. Mama Luizei, fata dispărută în aprilie: „Ce aș putea să simt? Durere!”

Data actualizării: Data publicării:
monica melencu mama luizei melencu
Monica Melencu, mama Luizei Melencu, fata dispărută în aprilie. Foto: captură Digi24

Poliţiştii se tem că o altă fată din Olt, dată dispărută în aprilie, a fost şi ea victima fostului mecanic auto din Caracal, considerat posibilul asasin al Alexandrei, fata de 15 ani care a încercat disperată să se salveze sunând, joi, la 112 în timp ce era sechestrată. Mihaela Luiza, care are 18 ani, a plecat de acasă la Caracal în aprilie şi nu s-a mai întors.

Între oamenii care au venit, vineri, la poarta locuinței suspectului din Caracal, Gheorghe Dincă, se număra și mama acesteia, care a stat de vorbă cu reporterul Digi24 și a povestit ce s-a întâmplat: 

- De unde venea?

- Venea de undeva la piață, fusese de scoase niște bani, îi trimisesem bani din Anglia, a povestit mama Luizei. Microbuz nu era, pentru că era duminică, așa că a luat ocazie.

- A stat la ia-mă nene?

- Da! Vă dați seama, eu nu eram acasă, eram plecată în Anglia. A sunat tatăl meu la 112, a venit poliția, a dat detalii.

- Ce simțiți, doamnă, când vedeți ce se întâmplă?

- Ce aș putea să simt? Durere...

- Și ce le cereți autorităților?

- Să își facă datoria, ceea ce am impresia că nu prea și-au făcut-o în patru luni de zile. Că de-aia am ajuns aici, sunt patru luni și n-au făcut nimic.

Citiți și: REPORTAJ. Ce înseamnă durerea pentru părintele unui copil dispărut

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în data de 15 aprilie 2019, lucrătorii Postului de Poliţie Dioşti au fost sesizaţi de către o persoană de sex masculin din comuna Dioşti, satul Radomir, judeţul Dolj, cu privire la faptul că nepoata sa (Mihaela Luiza Melencu - n.r.), în vârstă de 18 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu către municipiul Caracal şi nu a mai revenit.

Pe 18 aprilie, Secţia 4 Poliţie Rurală Coşoveni a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, iar pe 30 mai, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus declinarea dosarului către DIICOT - ST Craiova, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, având în vedere că bunicul fetei a fost contactat telefonic, în datele de 15 aprilie şi 19 aprilie, de către persoane necunoscute, care i-au comunicat că fata nu mai doreşte să se întoarcă acasă, fiind pe teritoriul Elveţiei.

Ulterior, în data de 6 iunie, DIICOT Craiova a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, raportat la împrejurările cauzei, la modul şi mijloacele de săvârşire, la datele personale ale victimei, la locul de unde fuseseră iniţiate apeluri telefonice către familia victimei, considerându-se că sunt indicii temeinice de recrutare a victimei prin răpire/constrângere în scopul exploatării sexuale.

DIICOT a solicitat acum ca dosarele privind dispariţia celor două fete să fie reunite.

Dar șirul grozăviilor nu se opreşte aici. Polițiștii cred că bărbatul în curtea căruia au găsit rămăşiţe umane ar fi şi în spatele dispariției unei a treia fete.

Citiți și: Mărturiile vecinilor presupusului criminal în serie din Caracal. Un bărbat spune că sora lui a dispărut acum 12 ani

În orice caz, a fost o noapte care a trecut infernal pentru o ţară întreagă şi mai ales pentru părinţii celor două tinere din Olt, dispărute fără urmă după ce au făcut autostopul. Poliţiştii cred că au fost ucise de bărbatul care le-a luat în maşină. Suspectul în vârstă de 66 de ani este audiat de mai bine de 24 de ore, dar neagă totul, iar procurorii îl vor în arest.

În curtea casei lui, însă, anchetatorii au găsit dovezi acuzatoare. Oricum, oamenii legii sunt acuzaţi că nu au oprit cel puţin o crimă. Una dintre tinere, fata în vârstă de 15 ani, a sunat joi de trei ori la 112 să ceară ajutor. Poliţiştii au descins la casa suspectului abia la 19 ore de la apel şi au descoperit rămășițe umane.

Sute de oameni s-au adunat azi-noapte în faţa locuinţei bărbatului, unde anchetatorii căutau probe şi au protestat faţă de ceea ce ei numesc indolenţa poliţiştilor în cazul celor două asasinate:

Editor web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri