Povestea cetățeanului grec care și-a răpit copiii

Data actualizării: Data publicării:
grec

Cetăţeanul grec acuzat că şi-a răpit copiii a fost dus la Parchetul General pentru audieri. Omul încerca pentru a treia oară să îi ia pe micuţi de lângă mama lor, fosta sa soţie, o româncă din Prahova, căreia autorităţile îi acordaseră custodia minorilor.

În urmă cu aproape trei ani, bărbatul a reuşit să fugă cu minorii până în Grecia. A fost prins acolo, iar cei mici au fost trimişi înapoi în România. De această dată, bărbatul şi-a aşteptat copiii în faţa şcolii. I-a urcat în maşină, iar dimineaţă a ajuns în faţa Ambasadei Greciei. Nu a mai apucat, însă, să intre. Unul dintre jandarmii care păzeau ambasada a văzut autoturismul dat în consemn şi şi-a chemat în ajutor colegii, iar bărbatul a fost reţinut.

Georgio Micheloudachis, cetăţean grec, a fost însurat, până nu demult, cu o româncă din Prahova. Familia a trăit în Creta, doar că, în urmă cu trei ani, cei doi s-au despărţit. Justiţia i-a acordat fostei soţii custodia minorilor, dar bărbatul nu s-a împăcat cu ideea că fiul şi fiica sa vor creşte departe de el. Aşa că i-a răpit, în 2014, şi i-a dus în Grecia. Autorităţile l-au prins, iar minorii s-au întors în ţară, alături de mama lor. Aseară a încercat din nou.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliția Română: I-a răpit de pe stradă. Veneau de la școală copiii, însoțiți de o femeie, vecină a mamei lor.

Autorităţile au declanşat Sistemul de Alertă „Copil Răpit”, iar semnalmentele răpitorului şi datele de identificare ale maşinii sale au ajuns la poliţiştii din toată ţara. În această dimineaţă, maşina sa a fost văzută în apropierea Ambasadei Greciei la Bucureşti.

Gabriel Nichita, jandarm: Am cunoscut după semnalmente persoanele care erau în mașină. Au plecat mai departe 100 de metri.

Laurențiu Rădulescu, jurnalist Digi24: Pentru că nu putea părăsi zona, jandarmul din postul de pază de la smbasada Greciei a chemat un echipaj mobil.

Vasilica Petcu, jandarm: Am venit la mașină. Am relaționat cu persoanele din interior. Doi adulți și doi minori. Le-am stabilit identitatea și le-am cerut să ne urmeze la sector. Copiii erau liniștiți, bărbatul a fost foarte cooperant.

Cetăţeanul grec şi bărbatul care-l însoţea au fost duşi la Secţia 8 Poliţie. Copiii au fost preluaţi, pentru moment, de psihologii direcţiei pentru Protecţia Copilului. Mama lor a fost chemată la audieri.

Ancheta a fost preluată de Parchetul General.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...