Povestea unui tânăr din Cluj care a lucrat la Facebook și Microsoft

Data publicării:
1071542 1409475065955163 58605769 o

Iar despre experienţa acumulată în aceste stagii - pentru care a aplicat încă din timpul facultăţii - le-a vorbit acum studenţilor de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

„În primul rând, este o oportunitate de carieră foarte mare. Ai ocazia să lucrezi cot la cot cu cei mai buni din domeniul tău. Ajungi acolo, la Facebook, la Microsoft, sunt oameni din toată lumea. Sunt studenţi de la Stanford, de la MIT, atunci o să vedeţi, sistemul educaţional românesc nu-i chiar atât de prost.”, a fost mesajul lui Sebastian Crişan pentru studenţii de la Universitatea Tehnică.

Tânărul vrea să împărtăşească experienţa pe care a acumulat-o la cele două corporaţii cu studenţii care îi calcă pe urme. Pe el l-au ajutat pasiunea pentru IT şi participările la olimpiadele şi concursurile de programare.

În vara lui 2012, tânărul a lucrat trei luni la Microsoft în Statele Unite, după ce şi-a trimis CV-ul online. Pe lângă un salariu lunar de 7.000 de dolari, el avea asigurate transportul, cazarea, mesele şi multe excursii alături de interni din toate colţurile lumii.

„La Microsoft am lucrat la un prototip, la o aplicaţie experimentală şi, spre surpriza mea, la vreo două săptămâni după ce m-am întors în România am primit un e-mail de la managerul meu care îmi spunea că acea aplicaţie i-a fost arătată lui Bill Gates”, povestește Sebastian.

Mai târziu a decis să vadă şi cum se lucrează la Facebook. A fost angajat şi aici ca intern, pe un post de inginer software, pentru trei luni.

„Responsabilităţile pe care le ai ca intern sunt comparabile cu cele ale unui angajat full time. La Facebook am lucrat pe reclamele care apar la utilizatori”, spune acesta.

Întâlnirea lui Sebastian cu studenţii a avut loc la cel mai mare târg de cariere destinat studenţilor politehnişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri