„Poziția copilului” a primit Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film

Data publicării:
15022013 20berlinala-49711

Actualizare 20:10 Pelicula a primit Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din competiţia festivalului dintre cele 19 filme aflate în cursa pentru Ursul de Aur. Ceremonia a avut loc la Film Haus Berlin, iar trofeul i-a fost înmânat scenaristului Răzvan Rădulescu, co-autor al scenariului, alături de Călin Peter Netzer.

Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost primit cu aplauze la premiera mondială de luni, în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, presa internaţională incluzându-l printre favoriţii ediţiei.

În sfârșit! Un favorit la Ursul de Aur!", a titrat cotidianul german „Die Welt" după premiera internationala a filmului „Pozitia copilului". Jurnaliștii au lăudat scenariul, viziunea regizorului Călin Peter Netzer, dar și performanța Luminiței Gheorghiu în rolul unei mame din clasa de mijloc a Bucureștiului, care încearcă din răsputeri să aibă un control deplin și sufocant asupra vieții propriului băiat. „Poziția copilului" se numără clar printre favoritele juriului Berlinalei.

Nouă urșii ne plac. Îi știm din țară, i-am vazut pe la Sinaia, îi cunoaștem. Acuma, dacă venim cu unul de la Berlin, n-ar fi rău. Vom vedea. Sigur că ar fi foarte bine!", a declarat pentru Digi24 Luminița Gheorghiu.

„Au râs când trebuia să râdă, chiar în momentele acelea, deci au înțeles, și au aplaudat foarte mult, a fost standing ovation! A fost foarte bine!", a mărturisit Călin Peter Netzer după premieră.

Actrița Luminița Gheorghiu a strălucit la conferința de presă care a precedat premiera internațională a filmului „Pozitia copilului" și i-a fermecat pe jurnaliști.

O echipă a emisiunii „Ca-n filme" a fost alături de Călin Peter Netzer la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Care va fi concluzia Berlinalei și cu ce premii pleacă delegația României înapoi acasă aflați duminică seară, la ora 20.20, dintr-un material exclusiv al emisiunii „Ca-n filme".

Citiți și:BERLINALA. Filmul „Poziția copilului” concurează pentru „Ursul de Aur”

CORESPONDENȚĂ BERLIN. „Poziția copilului” a avut premiera la Berlinală

CORESPONDENŢĂ BERLIN. Jurnal de festival: Mica Românie din marele Berlin

URSUL DE AUR. Ada Condeescu a primit trofeul Shooting Stars la Berlin

CORESPONDENȚĂ DIN BERLIN. Din culisele premierei internaționale a filmului „Poziția copilului”

CA-N FILME. România, pe covorul roșu la Berlin

Luminiţa Gheorghiu e considerată favorită la premiul pentru interpretare, la Berlin

Actriţa Luminiţa Gheorghiu are şanse să câştige premiul pentru interpretare feminină, la festivalul de film de la Berlin.

Hollywood Reporter scrie că artista din România este una dintre favorite, cu rolul din filmul „Poziţia copilului”. Luminiţa Gheorghiu concurează cu Juliette Binoche pentru acest trofeu.

Publicaţia Hollywood Reporter remarcă interpretarea Luminiţei Gheorghiu şi scrie că românca "străluceşte în rolul unei mame posesive".

Pelicula „Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, este, de asemenea, în competiţie la Berlinală şi are şanse la Ursul de Aur, marele premiu al Festivalului care se încheie peste două zile.

Filmul a fost primit cu aplauze de public şi de critici, la premiera mondială de luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri