Precizări în cazul crimei din Baia Mare: peste 50 de investigatori lucrează în anchetă. Există un cerc de suspecţi

Data actualizării: Data publicării:
loc crima BM

Peste 50 de poliţişti, printre care şase specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române, lucrează sub coordonarea unui procuror din Parchetul Judeţean Maramureş pentru prinderea ucigaşului fetiţei de cinci ani, din Baia Mare. Anchetatorii au un cerc de suspecţi, dar nicio informaţie despre vreun bănuit nu a fost făcută publică. Sunt câteva dintre precizările făcute astăzi de Poliţia Maramureş.

Potrivit IPJ Maramureş, ancheta în cazul uciderii Esterei este desfăşurată de procuror şi echipe de poliţie judiciară din judeţ, cu sprijinul specialiştilor din IGP. Este vorba despre 20 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş, 10 de la Serviciul Criminalistic Maramureş şi 15 poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare. La aceştia se adaugă, în cazul unor descinderi sau verificări, angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş.

În anchetă sunt implicaţi şi specialişti ai Institutului Naţional de Criminalistică şi ai Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor.

„În cadrul cercetărilor s-au administrat mai multe categorii de probe, aflate în curs de analiză şi exploatare. Ca şi exemple de activităţi desfăşurate, menţionăm că au fost audiate mai multe persoane, au fost ridicate imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona comiterii faptei, au fost prelevate probe biologice de la mai multe persoane”, se arată în comunicatul Poliţiei Maramureş.

În urma investigaţiilor, a fost alcătuit un cerc de suspecţi. Anchetatorii nu au făcut publice date referitoare la identitatea acestora pentru a nu afecta cercetările. „Subliniem că, până la acest moment, organele judiciare nu au dat publicităţii pe nici o cale date referitoare la vreo persoană bănuită de comiterea infracţiunilor în prezenta cauză”, au transmis reprezentanţii IPJ Maramureş.

Investigatorii au dat asigurări că vor oferi informaţii atunci „evoluţia anchetei va permite acest lucru”.

Reporter: Izabela Jurasko

Editor web: Adian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri