Prefectul de Brăila a rămas înzăpezit. L. Dragnea către subprefect: „Ştiu că este o persoană foarte importantă, dar nu folosiţi la el toate utilajele”

Data publicării:
casa acoperita de zapada

La videoconferinţa convocată la Guvern de primul-ministru, judeţul Brăila a fost reprezentat de către subprefect.

După plecarea premierului Victor Ponta din sală, comandamentul a fost condus de vicepremierul Liviu Dragnea, iar acesta, când a început analize situaţiei din judeţele afectate de ninsoare, a fost surprins că la şedinţă participă altcineva decât prefectul şi i-a cerut să se prezinte.

După ce a aflat că stă de vorbă cu subprefectul, l-a întrebat unde este prefectul şi a aflat că acesta este în continuare blocat în nămeţi.

„Domnul prefect este în continuare blocat la Gemenele. Am trimis utilaje acolo, este foarte greu de ajuns, situaţia este foarte critică şi dinamica nu e spre bine. Localităţi, avem la momentul ăsta afectate de ninsori 23, izolate, 14, asta înseamnă (...) 6.060 de persoane, informaţia este actualizată chiar înainte de începerea videoconferinţei. Nu am în momentul acesta localităţi fără alimentare la energie electrică”, a spus subprefectul de Brăila.

Liviu Dragnea i-a cerut acestuia să se oprească şi l-a întrebat dacă ştie de ce au nevoie imediată cele peste 6.000 de persoane blocate. Subprefectul a precizat că, în mod special, le lipseşte pâinea.

„Cam toţi au nevoie de pâine, s-au terminat rezervele de pâine, ei sunt izolaţi de câteva zile. Necesitataea este pâinea” a mai spus subprefectul.

În acest moment al dialogului, Dragnea a vrut să ştie dacă autorităţile locale au soluţii pentru rezolvarea acestei probleme.

„Avem utilaje care încearcă să străbată la ei. După cum ştiţi, de o jumătate de zi ne străduim să îl scoatem pe domnul prefect de la... Este foarte, foarte greu de ajuns la ei”, a răspus subprefectul, moment în care cei prezenţi în sala de şedinţă au izbucnit în râs.

„Domnul subprefect, nu vreau să ţin toată ţara pentru această discuţie. Ştiu că domnul prefect este o persoană foarte importantă, dar mai avem vreo 6.900 de persoane care au nevoi foarte serioase. Nu concentraţi toate utilajele acolo. Vreau, imediat după videoconferinţă, că nu vă întreb acum, că nu ştiţi, să-mi transmiteţi care e necesarul de pâine”, a cerut vicepremierul pe un ton tăios.

„Am înţeles”, a răspuns subprefectul.

„Trebuia să înţelegeţi până acum; dacă nu înţelegeţi responsabilitatea funcţiei pe care o deţineţi, faci o mare greşeală. Aveţi în stânga dumneavoastră un om cu foarte mare experienţă, domnul primar de la Brăila. Vă rog să vă consultaţi serios cu dumnealui”, a recomandat Dragnea.

Subprefectul de Brăila a răspuns însă că se consultă şi se foloseşte de experienţa primarului.

Discuţia a mai continuat pe marginea altor probleme cauzate de zăpadă în judeţul Brăila, iar, la final, vicepremierul a avertizat că, joi, este posibil să viziteze zonele afectate din acest judeţ.

„E posibil ca mâine să vin şi eu în Brăila, să vă ajut”, a spus Dragnea.

„Vă aştept, domnule vicepremier”, a răspuns subprefectul.

„Mă bucur”, a replicat Dragnea ironic, timp în care o voce din sală a şoptit suficient de tare cât să fie auzită de toţi participanţii: „Nu cred că e bine”.

„Să nu se întâmple ca la Buzău”, a avertizat Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri