Prefectul de Buzău nu știe numele celor cinci localități izolate în județ

Data publicării:
prefect bz

Prefectul a spus că în prezent sunt cinci localități izolate în județ, dar nu le-a putut numi. „Nu le cunosc, că nu am lista acum”, a spus prefectul, prezent pe teren, în localitatea Vadu Pașii, din aproprierea municipiului Buzău.

La insistențele jurnaliștilor, prefectul Gabriel Baltă, în calitate de șef al comandamentului județean pentru iarnă, nu a putut da decât două nume: Bădeanu și Vâlcele. „Și mai sunt trei, nu le cunosc pe toate în amănunt...”

Mai sunt cinci drumuri județene blocate, pe care până diseară, mâine dimineață, autoritățile încearcă să le deblocheze, a zis prefectul.

Întrebat de presă de ce nu a răspuns primarului din Breaza și presei pentru detalii privind situația de la Breaza, prefectul a spus: „N-am timp tot timpul să răspund la telefoane”.

În ceea ce privește localitatea Scutelnici, unde utilajele de intervenție care nu au motorină și sunt trase pe dreapta, prefectul a explica că sunt „două mașini care au lucrat toată noaptea și acum sunt oprite, oamenii care muncesc pe aceste utilaje mai trebuie să se și odihnească”. El a evitat să dea alte detalii, precizând că le au cei care administrează utilajele: „Nu pot să știu eu amânunte despre fiecare mașină...”

La întrebarea reporterului Digi24 dacă e sigur că poate face personal situației în această funcție de conducere a comandamentului, prefectul a răspuns rapid: „Sigur. Eu, împreună cu toate structurile, în strânsă colaborare și cooperare cu trupele MAI, MApN, ISU, cu tot ajutorul care...”.

La Buzău au fost azi prezenți vicepremierul Liviu Dragnea și ministrul Apărării, Mircea Dușa, pentru a inspecta modul în care autorităţile au intervenit pentru deszăpezire.

Marţi, 20 de drumuri judeţene sunt în continuare blocate în judeţul Buzău, în timp ce pe DN 2 C Costeşti Padina, limita cu judeţul Ialomniţa, este restricţie de 3,5 tone, iar pe DN 2 B Buzău-Brăila sunt restricţii pentru maşinile cu masa mai mare de 7, 5 tone. De asemenea, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila este în continuare închis.

Ministerul Apărării Naţionale este pregătit să acţioneze în zonele aflate sub stare de alertă - judeţele Brăila, Buzău şi Vrancea - cu peste 550 de militari şi 80 de mijloace tehnice pentru ajutarea populaţiei afectate de căderile masive de zăpadă, pentru deszăpezirea căilor de acces şi în sprijinul misiunilor de evacuare medicală, a transmis MApN.

În judeţul Buzău, militarii Batalionului 200 Sprijin acţionează, de la ora 6.00, în zona Glodeanu - Siliştea pentru deblocare drumurilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri