Sari la conținut
News Alert

Pregătiri de iarnă pe litoral. Autorităţile promit pentru la vară plaje largi şi curate

Furtuna puternică de acum două săptămâni care s-a abătut asupra litoralului a făcut ca gunoaiele să invadeze, practic, plajele. Fapt ce i-a mobilizat pe cei de la Apele Române care au curăţat zonele afectate şi au făcut lucrări de conservare. Se vor monta peste 11 kilometri de garduri pe litoral. Astfel, vântul puternic de pe timpul iernii nu va mai împrăştia nisipul.

Doar în staţiunea Mamaia, peste 6 kilometri de garduri de stuf vor împiedica gunoaiele să ajungă pe plajă. Cei care au ieşit la o plimbare pe plajă sunt sceptici că măsurile de conservare vor avea efect.

La 20 de kilometri mai în sud, în staţiunea Eforie Nord, au fost strânşi munţi de nisip, depozite de 20.000 de metri cubi. Aceste rezerve vor fi folosite, pe timp de iarnă, în caz că vor apărea eroziuni ale plajei.

Lucrătorii noştri, înainte de sezonul estival 2015, vor readuce nisipul pe plajele româneşti cu ajutorul utilajelor speciale”, a spus Marieta Iorga, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea (ABADL).

Pregătirea pentru sezonul estival va începe în primăvară, când se vor curăţa plajele. Se vor demonta gardurile de stuf şi se vor reface zonele afectate de eroziune. Apoi, o firmă olandeză va începe lucrările de lărgire a plajelor cu peste 30 de hectare. Proiectul Apelor Române are o valoare de 170 de milioane de euro, bani europeni.