Pregătiri pe litoral pentru primii turişti

Data publicării:
pregatiri litoral

„Frecăm varul de pe balcoane pentru întâmpinarea turiştilor de 1 mai”, explică un muncitor.

În interiorul hotelurilor nu mai este mult de lucru. După ce au terminat de reparat ce au stricat turiştii anul trecut, hotelierilor le-a mai rămas doar să împrospăteze culoarea şi să pună la punct grădinile.

„Având în vedere aerul şi poziţia unde suntem noi, vă daţi seama că în fiecare an trebuie date noi retuşuri, lavabil, culoare, curăţenie generală şi elemente de genul care aparţin unui hotel care se respectă”, spune Constantin Malciu, patronul unui hotel de trei stele din Mamaia.

Unii turişti vor veni chiar înainte de 1 mai. Aşa că hotelierii care au musafiri mai grăbiţi trebuie să pună totul la punct în doar două zile.

„Primii turişti sunt aşteptaţi pe 20 aprilie, când vom avea un grup de copii, după care urmează valul de 1 mai”, spune Corina Misircu, şeful recepţiei unui hotel din Mamaia

Şi la Eforie Nord se fac retuşuri peste tot.

„Am făcut renovarea totală cu vopsitul, reparaţiile de tencuială iar în momentul de faţă montăm nişte mese cu balansoare”, spune Dumitru Boacă, administratorul unei terase din staţiune.

Dacă hotelierii şi patronii de restaurante se îngrijesc de spaţiul lor, în unele zone din Mamaia încă e plin de gunoaie. Problema nu este rezolvată de la finalul sezonului estival trecut. Municipalitatea a avut probleme cu firma de salubritate, care a strâns rar gunoiul din staţiune.

Anul trecut, de 1 mai, pe litoral au fost 30 de mii de oaspeţi. Acum, ofertele hotelierilor pornesc de la 390 de lei şi ajung la 910 lei, pentru pachete de 3 nopţi, evident în funcţie de pretenţii. Ca de obicei hotelurile de la Mamaia sunt primele la care se gândesc românii, aşa că acolo sunt cele mai multe camere ocupate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri