PREJUDECATĂ. Problematica europeană, neinteresantă pentru presa română

Data publicării:
1603 20luca 20niculescu-55128

Dezbaterea europeană a devenit abia recent un subiect de politică internă, consideră participanţii la dezbatere. Poate din acest motiv, tematicile comunitare sunt adesea tributare unor clişee puţin cunoscute publicului.

„L-am auzit acum câteva zile pe preşedinte vorbind despre Europa cu două viteze, de parcă toată lumea ar fi ştiut ce înseamnă. N-aş fi sigur că domnia sa ştie foarte bine ce spune când vorbeşte despre Europa cu două viteze”, a spus Luca Niculescu, realizator Digi 24.

Evoluţiile recente au demonstrat însă că subiectele comunitare pot interesa direct publicul larg.

„Dacă luăm exemplul cel mai banal acum, cu curcanii, care este pe toate ecranele, aceasta este o problematică europeană. Hai să ne gândim de unde a pornit, cât costă, cine are interes. Este atât de suculent, că nu ai cum să nu faci rating. Se vinde!”, a afirmat Cristina Vasiloiu, directorul Fundaţiei Euromonitor pentru Excelenţă.

Dezbaterea despre rolul presei în tratarea subiectelor europene va ajunge la Bruxelles, sub forma unui raport întocmit de Fundaţia Europuls. Documentul va fi prezentat pe 14 mai într-o conferinţă la Parlamentul European.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri