Premieră. Militari din Republica Moldova participă la parada de 1 Decembrie de la București

Data publicării:
repetitii parada militara 1 decembrie parlament 5

Tancurile şi blindatele Ministerului Apărării Naţionale au fost scoase din unităţi şi duse în zona Palatului Parlamentului.

Repetiţia pentru 1 Decembrie a început la ora şapte şi jumătate. Comandanţii au dat ultimele indicaţii.

Merge bine. Este ziua repetiţiei. Trebuie să punem la punct toate detaliile, verificăm fiecare aspect. Vă rog să mă credeţi că nimic nu rămâne neverificat şi netestat”, spune Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN.

„Pentru prima dată, parada de 1 Decembrie este deschisă de un elicopter al MAI, un MI 17 care va purta si drapelul naţional”, spune Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Pentru prima dată, la parada militară de 1 Decembrie au fost invitaţi şi soldaţi din Republica Moldova.

„Participarea armatei Republicii Moldova la parada din București este o premieră și ne mândrim. Onoarea și cinstea de a trece prin piata Constituţiei la sărbătoarea principală a României este pentru noi o semnificaţie foarte importantă”, spune colonelul Oleg Ciubotaru, reprezentant al armatei Republicii Moldova.

Alături de militarii moldoveni au fost invitaţi şi cei din Franţa, Polonia, Turcia şi Statele Unite.

Pușcaș marin american: „Puşcaşii marini americani sunt foarte onoraţi să participe la parada militară de 1 Decembrie. Suntem foarte norocoşi că România ne-a invitat la acest eveniment”.

Ofițer francez: „Vrem să mulţumim României pentru invitaţie. Regimentul meu este foarte onorat să reprezinte Franţa la parada militară de Ziua Naţională a României”.

Militar polonez: „Suntem foarte bucuroşi să fim aici şi vă dorim toate cele bune de Ziua Naţională”.

Militar turc: „România este un prieten special pentru Turcia. Cele două ţări au declarat că sunt parteneri strategici”.

Parada militară va avea loc luni, 1 decembrie, în Piaţa Constituţiei. În total, 2500 soldaţi şi angajaţi MAI, SRI şi SPP vor defila în faţa Palatului Parlamentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri