PREMIERĂ. Moody's retrogradează Marea Britanie de la ratingul AAA la Aa1

Data publicării:
2302 20uk-51130

Decizia era aşteptată pe pieţele financiare, după ce datele publicate de guvernul britanic au arătat o încetinire a creşterii economice. În plus, măsurile de austeritate impuse de guvernul conservator de la Londra nu au avut efectul scontat, au remarcat experţii de la Moody's.

Ne-au fost reamintite problemele de creditare cu care se confruntă Marea Britanie şi este un avertisment clar pentru cei care cred că putem fugi de acele probleme”, a declarat în acest context ministrul de Finanţe George Osbourne.

Principalul efect al scăderii ratingului de ţară este că Marea Britanie se va împrumuta mai scump şi la termene mai scurte, ceea ce va afecta populaţia. La scurt timp după anunţarea deciziei, lira sterlină a pierdut teren în faţa dolarului.

Agenţia de rating a fost foarte clară. Dacă nu vom mai lupta pentru reducerea datoriei, atunci riscăm ca ratingul nostru să scadă în continuare”, a atras atenţia Osbourne.

Marea Britanie era una dintre puţinele ţări din Uniunea Europeană care beneficiau de rating maxim din partea celor trei agenţii principale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri