Premierul a renunțat la o inaugurare la Sebeș, unde era anunțat un protest

Data publicării:
autostrada orastie deva

Cu o întârziere de opt luni, azi premierul a tăiat panglica pentru un tronson de autostradă, unul dintre cele trei bucăţi din autostrada care leagă Orăştie de Deva.

La Sebeș, ceremonia s-a derulat doar în prezența unor oficiali au Companiei Naționale de Autostăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), în lipsa premierului și a ministrului pentru marile proiect, Dan Șova.

Deşi mai avea de inaugurat încă 44 de kilometri de şosea, Victor Ponta a făcut cale întoasă la Bucureşti. Explicaţia a venit de la şeful Companiei de Drumuri, Narcis Neaga: „A primit telefon din București spunându-i-se că la București se lasă ceața și e posibil să nu mai poata ateriza. S-a întors din drum și a plecat spre aeroportul din Sibiu.

În lipsa premierului și a ministrului Dan Șova, panglica a fost taiată de directorul general al Companiei de Drumuri. Iar până n-a ajuns la locul inagurarii, șoferii nu au avut voie pe autostradă.

Inaugurarea nu i-a bucurat însă pe şoferi, care anunțaseră că vor protesta la Sebeș faţă de decizia Guvernului de a amâna construcţia autostrăzii dintre Sibiu şi Piteşti.

În timp ce avea loc ceremonia, pe sensul opus al autostrăzii se aflau câţiva tineri, care aveau pancarte pe care scria „Ne mândrim cu tot ce face Victor Ponta pentru pace” şi „Aşteptăm cu interes cel de-al XV-lea Congres”, potrivit Mediafax.

De la Orăștie la Sibiu, șoferii vor putea circula numai pe autostradă abia din septembrie anul viitor, pentru că din șoseaua de mare viteză sunt gata doar 60 de kilometri din cei 82.

Peste jumatate de miliard de euro plătește statul pentru cei 82 de kilometri de șosea de mare viteză între Sibiu și Orăștie. Până la finalul anului, autoritățile promit să inaugureze și primii 27 de kilometri de autostradă între Lugoj și Deva.

Cei 60 de kilometri dintre Sibiu şi Orăştie ar fi trebuit să fie gata încă din luna aprilie.

Autorităţile nu au o explicaţie clară pentru întârzieri. Constructorii dau vina pe problemele legate de exproprieri, dar şi pe alunecările de teren. Primarii localităţilor pe unde va trece autostrada Orăştie-Sibiu anunţă pentru astăzi focuri de artificii şi concerte, pentru care vor cheltui mai mult de 10.000 de lei.

La primele ore se știa că inaugurarea tronsoanelor de autostrada dintre Sibiu şi Orăştie va începe cu un protest, la care urmau să participe şoferii din zona Sibiului şi nu numai. Ei erau pregătiți să îl aştepte pe prim-ministrul Victor Ponta cu afişul pe care va fi scris: „Vrem autostrada Sibiu - Piteşti”, în semn de nemulțumire faţă de decizia guvernului de a investi în realizarea autostrăzii Sibiu - Brașov, în defavoarea tronsonului Sibiu – Pitești. Manifestarea nu a mai avut însă loc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri