Premierul, despre greva CFR: „A fost spontană, de o știam toți, de aseară”

Data publicării:
16012013 20m 20ponta 20cfr-44044

Primul ministru a cerut ministrului de resort din Cabinetul său să afle cine este de vină pentru situația creată azi dimineață în transportul feroviar. Angajații CFR au organizat o grevă spontană de circa două ore în această dimineață. Mai multe trenuri au fost oprite în gări din șase regionale. Angajaţii sunt nemulţumiţi de întârzierea salariilor. Traficul s-a oprit în jurul orei 7.00 și a fost reluat la ora 9.00.

„Au întârziat salariile de 24 de ore și facem grevă. Spontană, de o știam toți, de aseară, și o știa toată lumea, așa de spontană a fost. N-aș vrea să devină un obicei lucrul ăsta, facem toți foarte mari eforturi. Înțeleg că aveți banii de la Finanțe ca să plătim salariile”, a spus Victor Ponta.

„Înteleg problemele și mă pun în pielea angajaților CFR și o întârziere contează, dar nu aș vrea să se transforme într-un șantaj că și cei care au pierdut azi două ore și ei mergeau la lucru. E incorect. Domnule ministru, să aveți toate concluziile, cine e de vină, care e problema de fapt, cum plătim din Trezorerie. Și la Călători o să punem tot manager privat și să avem grijă să nu mai avem astfel de situații”, a transmis Victor Ponta.

În același context, el i-a rugat pe angajații CFR să nu mai recurgă la asemenea metode pentru a-și primi banii.

„Fac un apel la toți angajații CFR, facem toate eforturile să primească salariile și să țină locurile de muncă. Dacă blochează oamenii în tren nu ne ajută. S-ar putea să ne creeze probleme mai mari la finanțarea celor două companii”, a declarat premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri