Premierul Republicii Moldova, în vizită în România

Data publicării:
pavel filip dacian ciolos guvern 06 INQ Octav Ganea

Klaus Iohannis, președintele României: Aţi preluat un mandat greu într-o perioadă dificilă, dar eu cred că acest mandat poate fi şi frumos. Aveţi o mare şansă ca prin reforme ferme şi duse până la capăt să redaţi Republicii Moldova stabilitate. România e clar alături de Republica Moldova, noi dorim să vă sprijinim în parcursul european şi am convingerea că împreună vom găsi cele mai bune abordări.

Pavel Filip, premierul Moldovei: Vrem cu fermitate să punem capăt disputelor politice din Guvern pentru că din cauza asta au avut de suferit şi nu au văzut lumina zilei multe proiecte bune. Suntem determinaţi să livrăm rezultate. Nu ne vom axa pe populisme, pentru că nu aici sunt rezultatele pe care le aşteaptă cetăţenii. Vom fi axaţi pe acţiuni. Pentru noi a fost şi este foarte important sprijinul României. De fapt aici am venit, e prima mea vizită deoarece contăm foarte mult pe sprijinul dumneavoastră.

Pavel Filip, premierul Moldovei: Prietenul bun la nevoie de cunoaște. Trecem printr-o situație tensionată, am avut o învestire a guvernului sub o presiune teribilă a socialiștilor. Acest guvern e determinat să arate prin fapte concrete că e proeuropean.

Dacian Cioloş, premierul României: Ne așteptăm din partea guvernului Republicii Moldova să vină cu câteva măsuri care să demonstreze voința de reformă.

Potrivit programului premierului Dacian Cioloș, cei doi prim-miniștri se vor întâlni la ora 10.00. Două ore mai târziu președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi pe oficialul moldovean la Palatul Cotroceni.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, și omologul său român, Dacian Cioloș, au convenit în cadrul unei convorbiri telefonice să se întâlneasca marți, 26 ianuarie, la București, pentru a discuta pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda relațiilor bilaterale moldo-române, precum și a acțiunilor ce urmează a fi întreprinse de către cele două guverne în vederea impulsionării procesului de implementare a inițiativelor și proiectelor convenite între Chișinău și București. Cei doi premieri vor discuta, de asemenea, despre agenda de reforme stabilită în Acordul de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană”, a anunțat, sâmbătă seară, Biroul de presa al Guvernului Republicii Moldova. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri