Sari la conținut
News Alert

Premierul trimite Codul Fiscal în Parlament. Aleșii vor fi convocați în sesiune extraordinară în luna august

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la ședința de Guvern, că până la 1 septembrie, prin sesiune extraordinară a Parlamentului, vrea să fie readoptat Codul Fiscal, pentru că este un cod aprobat de ambele Camere ale Parlamentului în unanimitate.

„Am discutat cu liderii coaliției, până la 1 septembrie, prin sesiune extraordinară a Parlamentului, vreau să readoptăm Codul Fiscal, pentru că este un cod discutat cu mediul de afaceri, este un cod aprobat de ambele Camere ale Parlamentului în unanimitate, chiar dacă unii acum uită ce au votat acum trei săptămâni, nu știu dacă erau în deplinătatea facultăților…electorale era să zic atunci când au votat toți și au zis că e un cod liberal foarte bun și după aia i-a întors cu cheița: nu e bun”, a precizat Ponta.

Premierul a precizat că se bucură că s-a promulgat Codul de procedură fiscală și legea amnistiei fiscale, sublinind că „sunt lucruri care fac parte dintr-o coerență economică de care Guvernul răspunde și de-aia suntem pe primul loc în Europa la creștere economică și o să fim și mai departe cu condiția să nu mai băgăm bătălii politice”.

Ponta a arătat că acest Cod Fiscal este unul „foarte bun, nu e cod nici liberal, nici social-democart, e al României și ne ajută să creăm locuri de muncă pentru tineri, ne ajută să dezvoltăm economia românească, ne ajută să avem bani la fondul de pensii, ne ajută să avem bani pentru toate celelalte lucruri”.

Primul ministru a mai declarat că actualul guvern a făcut un lucru bun în ultimii trei ani și jumătate. „A făcut că dintr-o prăpastie economică și socială, trei ani de zile nimeni nu a pierdut nici măcar un leu, toată lumea a adăugat ceva”, a încheiat premierul.