Preotul Gigel Ştirbu, regretat de foştii enoriaşi din Olt. "Toată lumea a plâns după dânsul. Ca pe Dumnezeu l-au iubit"

Data publicării:
gigel stirbu mediafax-1

Timp de şase ani (1995 – 2001), Gigel Sorinel Ştirbu, omul propus de liberali pentru funcţia de ministru al Culturii, a fost preot în localitatea Roşieni, judeţul Olt.

Gigel Ştirbu a renunţat, însă, la sutană ca să ajungă în Parlament şi a trecut astfel din slujba Domnului în cea a cetăţeanului.

„El s-a retras de bunăvoie din preoţie, cred că în perioada aceea Sfântul Sinod al BOR a dispus ca toţi cei care fac parte din cler, dacă vor să facă politică şi să se înregimenteze într-un partid politic, să se retragă, să aibă o opţiune, ori rămân preoţi, ori fac politică”, explică Ion Predescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Hotărârea de a schimba hainele preoţeşti pe costumul de politician n-a fost, însă, pe placul tuturor enoriaşilor săi.

Ce povestesc oamenii

„L-au luat de gât, alţii să îi dea cu parul în cap, cu ciomagul, să-l tragă, lumea, femeile, să-i sărute mâinile, să dea mână cu toată lumea ce era în biserica aia”

„Făcea o slujbă minunată, toată lumea a plâns după dânsul când a plecat, ştiţi cum l-a iubit? Doamne, ca pe Dumnezeu cred că l-a iubit, aşa de bun ce a fost”.

Venea de la Slatina cu maşina, bătea de acolo drumul, consum de benzină şi nu câştiga nimica, dar consuma, era din bugetul dânsului”.

Acum, însă, când au aflat că fostul lor preot ar putea ocupa scaunul de ministru al Culturii, localnicii din Roşieni nu-şi mai încap în piele de mândrie.

„E bine că a ajuns şi acolo, ştiinţa l-a dus acolo, dacă nu era deştept, nu ajungea”, spune un localnic.

„Am auzit la televizor când a vorbit ăla cu barbă, cine a fost ăla, că ne mai trebuie un Gigel, atunci chiar ne-a făcut să râdem”, adaugă altul.

Acum, foştii enoriaşi speră doar ca Gigel Sorinel Ştirbu să nu îi uite şi să îi mai viziteze dacă va ajunge ministru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri