Preotul-primar. Edilul comunei Șinteu câștigă alegerile de 14 ani, fără campanie electorală

Data publicării:
preot primar

Duminica slujeşte la biserică, iar în timpul săptămânii lasă hainele preoteşti şi trece la costumul de primar. Preotul comunei Şinteu din Bihor, Augustin Albert, conduce de 14 ani comunitatea. În 1998, când episcopul romano-catolic l-a trimis să ţină slujbe în mica localitate de lângă Oradea, nu şi-a imaginat că va ajunge să se implice şi în problemele administrative ale comunităţii. După doi ani în care a văzut că nimeni nu face nimic pentru oamenii din comună a decis să candideze el pentru postul de primar.

E foarte grea combinația, nu e ușor, să nu credeți că e ușor. Eu totdeauna gândesc ca preot și toate le pun la suflet”, spune Augustin Albert, preotul și primarul comunei Șinteu.

Am dat salariile și acum, dacă ni se aducă banii o să plătim cotizațiile, sănătatea și restul. Deci, nu e ușor într-o comunitate săracă să fii primar”, adaugă el.

Este la al patrulea mandat și întotdeauna este ales de peste 60% dintre locuitorii comunei. Și spune că este singurul candidat care nu și-a făcut niciodată campanie electorală.

Nu aș putea să spun la cineva să mă aleagă. Mi-e ruşine. De 14 ani de când sunt nu am promis şi nu am cerut să fiu ales”, spune primarul.

Tocmai pentru modestia sa, oamenii îl ascultă şi îl respectă.

Edilul a renovat primăria, biserica, şcolile şi grădiniţele. A atras investitori străini care au deschis o fermă de bizoni în zonă şi a convins o firmă italiană să construiască o fabrică de cazane pentru încălzirea pe gaz.

M-am străduit, că era un sat părăsit. Nu am avut niciun metru de asfalt”, spune Augustin Albert.

Planurile preotului- primar nu se opresc aici. Vrea să construiască un bazin de acumulare pentru că fântânile din sat încep să sece.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri