Presa siriană: O.Hayssam, adus din Liban, conform unei înțelegeri între Bashar al-Assad și autorităţile române

Data publicării:
omar hayssam - 1110715-Mediafax Foto-Razvan Chirita-8

Concret, România ar fi fost de acord să nu investigheze posibile afaceri ilegale derulate în România de apropiaţi ai liderului sirian, pentru ca Omar Hayssam să fie predat.

Jurnaliștii de la „All4Syria” susțin că Bashar al-Assad ar fi urmărit protejarea afacerilor derulate de unul dintre verii săi în România.

Este vorba despre unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Siria, Rami Makhlouf, cu o avere estimată la peste 5 miliarde de euro. Acesta ar fi derulat afaceri în România prin intermediul ambasadorului Siriei la București, Walid Othman, adaugă sursa citată.

Omul de afaceri s-ar face vinovat de spălare de bani în România, iar înțelegerea ar fi fost ca acesta să nu fie cercetat de anchetatorii români, pentru ca Omar Hayssam să fie dat la schimb.

Jurnaliștii sirieni susțin că Bashar al-Assad și-ar fi oferit spirjinul pentru răpirea lui Omar Hayssam și transportarea acestuia în Liban.

De pe aeroportul din Beirut, cu sprijinul Hezbollah, O. Hayssam ar fi fost urcat într-un avion trimis în acest scop de autoritățile din România și transportat la București, susțin sursele citate de jurnaliștii sirieni.

Pe 19 iulie, președinția a anunțat că Omar Hayssam a fost adus în România. Condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare pentru terorism, sirianul este încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Citiți și: 

Omar Hayssam a fost audiat la DNA în dosarul IPRS Băneasa

Digi24 a vorbit cu oficialii agenției de știri siriene. Informația că Omar Hayssam ar fi fost adus din Irak, infirmată



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri