Presa străină comentează arestarea lui Mircea Băsescu

Data publicării:
mircea basescu in masina

Arestarea fratelui preşedintelui României este una dintre ştirile principale la Euronews. Postul de televiziune relatează decizia judecătorilor de a-l trimite pe Mircea Băsescu timp de 30 de zile în arest. Jurnaliştii postului vorbesc despre acuzaţiile care i se aduc lui Mircea Băsescu şi despre legăturile sale cu un clan mafiot din România.

Agenţia de ştiri France Presse vorbeşte şi de suma de 250.000 de euro pe care fratele preşedintelui ar fi primit-o pentru a interveni pe lângă magistraţii care judecau dosarul lui Bercea Mondial. Pentru jurnaliştii francezi, condamnarea lui Mircea Băsescu este însă, mai ales, unul dintre succesele înregistrate în ultimii ani de justiţia română.

„Potrivit experţilor, justiţia din România, care face obiectul unei supravegheri atente din partea Bruxelles-ului, s-a dovedit tot mai eficientă în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt”, scrie France Presse.

Subiectul e tratat şi la alte posturi de televiziune din Europa, dar şi din China. Iar agenţia de ştiri oficială de la Beijing, Xinhua, preia de asemenea acuzaţiile conform cărora Mircea Băsescu ar fi primit bani în schimbul folosirii influenţei sale, ca să intervină în justiţie pentru Sandu Anghel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri