Preşedintele ANCOM: România trebuie să aibă legi de securitate care să protejeze cetățenii, dar să nu îngrădească drepturile

Data publicării:
cartela prepay-2

 

„Astfel de legi există în majoritatea țărilor europene. Dacă ați văzut reacțiile după evenimentele de la Paris, deja mulți au spus că vor upgrada legile din acest domeniu. Cred că legiuitorul din România sau, în fine, Guvernul, dacă este adoptată prin Ordonanță de Urgență, va corecta acele aspecte declarate neconstituționale în cazul legii din România.

Este important să avem un cadru legal, să existe multă transparență în aplicarea cadrului legal să nu existe abuzuri. Legea referitoare la eliberarea cartelelor pre-pay pe bază de act de identitate, precum și la stocarea datelor timp de șase luni trebuie făcută cu mare atenție, astfel încât să nu îngrădească drepturile cetățenești, dar pe de altă parte să creeze niște instrumente puternice pentru asigurarea siguranței cetățenilor români. Acest cadru legal trebuie să fie discutat cu toți actorii implicați și să fie unul simplu”, a declarat Cătălin Marinescu.

  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri