Președintele CJ Buzău: Sper ca în trei zile să deblocăm comunele, dar nu garantez pentru toate satele aparținătoare

Data publicării:
drum de tara iarna zapada

 

El a spus că principala preocupare a sa şi a oamenilor din subordinea sa a fost salvarea de vieţi omeneşti şi că situaţia în Buzău rămâne gravă, relatează Mediafax.

„Prioritatea noastră a fost salvarea de vieţi omeneşti şi tocmai de aceea am făcut tot ce ne-a stat în putinţă să ajungem la cazurile grave care ne solicitau ajutorul. Personal, am fost în câteva dintre zonele izolate şi am realizat cât de gravă este situaţia şi câtă zăpadă este în judeţ. Duminică, am trecut de C.A. Rosetti şi după 20 de minute, când ne-am întors, a trebuit să deszăpezim din nou. Pe toate sectoarele de drum se lucrează, foarte multe dintre ele, printre care şi DN 2 E 85, care face legătura între Moldova şi Bucureşti, dar şi drumul naţional Buzău - Ploiesti, se vor deschide circulaţiei rutiere in cel mai scurt timp posibil, este vorba de ore. De asemenea, pe drumurile judeţene se lucrează, ne-au sosit o parte dintre utilajele de la Bucureşti, urmează să mai sosească, ne-au ajutat mult şi cei de la Armată care au răspuns imediat ce am lansat solicitarea. De altfel, în toată această perioadă am colaborat foarte bine cu toate autorităţile implicate", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.

El a spus că speră ca în cel mult trei zile toate comunele să fie scoase din nămeţi, în prezent fiind izolate 55 de localităţi, dar probleme cu drumurile au şi municipiul Buzău şi oraşele Râmnicu Sărat şi Pogoanele.

„Am primit asigurări că în maxim trei zile putem debloca toate localităţile din judeţ la nivel de localitate principală din unitatea administrativ-teritorială. Nu garantăm că se va rezolva accesul în toate satele pentru că există şi o reţea de drumuri comunale, reţea care nu cade în sarcina noastră, dar vom încerca să ajutăm pe cât putem ca lumea să poată circula pe drumurile din judeţ", a declarat Cristi Bîgiu.

Pentru ca toate acestea să fie posibile a fost întocmit un program de măsuri, însă pentru ca acest plan să poată fi realizat ar fi nevoie de mai multe utilaje, astfel că CJ a solicitat deja Ministerului de Interne 24 de utilaje de mare capacitate.

În judeţul Buzău, la ora transmiterii acestei ştiri sunt blocate 24 de drumuri judeţene, în timp ce unul a fost închis preventiv de autorităţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri