Președintele CJ Călărași a fugit de poliție. Reacția lui Vasile Iliuță

Data actualizării: Data publicării:
646x404

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi a fost oprit, aseară, de o echipă a poliţiei Rutiere. Vasile Iliuță a plecat însă înainte ca poliţiştii să apuce să-i pună vreo întrebare. El se apără și spune că polițiștii l-au recunoscut și fără acte, iar agenții nu au solicitat testarea cu aparatul etilotest.

Actualizare 12:40. O primă reacție din partea președintelui CJ Călărași, prin intermediul instituției pe care o conduce, cu privire la acest incident.

„Urmare a articolelor apărute în presa locală și națională care fac referire la “așa zisa fugă de Poliție” a președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, ținem să facem următoarele precizări:

În seara zilei de 26 octombrie 2017, în jurul orelor 21.00, în timp ce se deplasa către locuința proprietate personală, președintele Consiliului Județean Călărași a fost oprit în trafic, în zona Spitalului Județean Călărași, de către un echipaj al Poliției Rutiere.

Domnul Vasile Iliuță i-a salutat pe cei doi reprezentanți ai Poliției care i-au solicitat prezentarea documentelor la control. Întrucât nu avea asupra sa actele, acesta s-a prezentat declinându-și identitatea și funcția deținută, moment în care cei doi polițiști i-au lăsat impresia că l-au recunoscut.

Președintelui CJ, Vasile Iliuță, nu i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest și nici deplasarea în vederea recoltării de probe biologice.

Datorită faptului că organele de poliție nu mai avut alte solicitări șeful CJ Călărași și-a continuat drumul către casă, fără a avea sentimentul că ar fi “urmărit“ de către aceștia. La aproximativ 10 minute după ce domnul Vasile Iliuță a ajuns la destinație în fața porții locuinței sale au apărut 3 echipaje de poliție cu girofarurile aprinse.

„După modul în care s-a acționat sunt convins că acest scandal ieftin, denigrator și rău intenționat este concertat. Aseară la apariția Poliției în fața locuinței mele am discutat cu comandantul Politiei Municipale Călărași, Nelu Paraschiv, și am spus că le stau la dispoziție astăzi. Nu mi s-a solicitat să îi însoțesc către secția de poliție și nici testarea  cu aparatul etilotest. Știrile apărute în presă nu corespund realității, fapt pentru care voi acționa în consecință. Nu mă sustrag niciunui control indiferent de ce natură ar fi el, respect legea și sper ca oamenii să înțeleagă că de 1 an și jumătate sunt ținta unei campanii de denigrare pentru simplul fapt că deranjez anumite interese”, a menționat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.”, se arată în comunicatul biroului de presă al CJ Călărași.


În urma unui control în trafic, polițiștii l-au oprit pe strada București pe președintele Consiliului Județean Călărași. I s-a spus să rămână în mașină, iar acesta a demarat în trombă.

Polițiștii s-au urcat în mașini și l-au urmărit pe Vasile Iliuță acasă, cu care au vorbit prin gard. Ulterior, mai mulți apropiați ai acestuia au venit intempestiv, scrie un jurnalist local. Prefectul nu a vrut să ofere declarații de presă.

Polițiștii l-au amendat pe Vasile Iliuță și i-au reținut permisul de conducere.

Potrivit subinspectorului Florentina Dobre de la IPJ Călărași, lui Vasile Iliuță nu i s-au recoltat probe biologice, așadar este neclar dacă acesta s-a urcat băut la volan.

Cel mai bogat fermier din Bărăgan

Vasile Iliuţă, fost primar al comunei Vâlcelele timp de 12 ani, deputat în Parlamentul României din 2012, este unul dintre cei mai înstăriţi aleşi din judeţul Călăraşi.

Doi preşedinţi, susţinuţi de actualul parlamentar, au trecut pe la ferma lui Iliuţă de la Vâlcelele, relatează Adevărul.

În 2009, Băsescu a venit la Vâlcelele şi a câştigat. În 2014, Iohannis a venit la Vâlcelele şi a câştigat. Vâlcelele e un centru energetic care generează preşedinţi. Candidatul care vine la Vâlcelele în vizită iese preşedinte”, spunea Iliuţă, în 2014.

Politicianul este acţionar la șase companii, scria sursa citată anul trecut, la una dintre ele fiind asociat unic, şi are în proprietate 450 de hectare de teren agricol, exploatând în total o suprafaţă de 3.000 de hectare de pământ.

Potrivit declaraţiei de avere din 15 iunie 2015 şi postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, Vasile Iliuţă şi soţia sa, Mihaela Cristina, deţin 450 hectare de teren agricol, achiziţionate în perioada 1994-2014, dar şi peste 10.000 metri pătraţi de teren intravilan, cumpăraţi în perioada 1991-2014.

Tot în declaraţia de avere apare menţionat şi faptul că familia Iliuţă are în proprietate două case: una la Vâlcelelele şi alta în Călăraşi, două apartamente şi două spaţii comerciale în Călăraşi.

La capitolul „venituri”, actualul deputat notează indemnizaţia de parlamentar de 58.908  lei, salariul soţiei de 16.080 lei anual, precum şi 64.943 lei din arendă teren agricol.

Şi soţia, Mihaela Cristina Iliuţă, a obţinut din arendă, 65.035 lei.

De asemenea, tot la venituri apare şi unul dintre cei doi copii ai parlamentarului, cu alocaţia de 504 lei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri