Preşedintele Parlamentului ungar pledează pentru autonomia maghiarilor, la inaugurarea unui centru cultural în judeţul Alba

Data publicării:
Laszlo Kover

FOTO: www.facebook.com/pages/Kövér-László

Laszlo Kover a notat că membrii naţiunii maghiare, divizaţi prin Tratatul de la Trianon, au dreptul de a trăi într-o singură entitate, în cadrul Uniunii Europene, anunță Mediafax.

"Există diverse forme de autonomie în Uniunea Europeană care oferă posibilitatea unei autodeterminări", a explicat preşedintele Parlamentului ungar, oferind exemplul suedezilor din Finlanda, al finlandezilor din Suedia, al bascilor şi catalanilor.

Kover a amintit că premierul Viktor Orban a vorbit de mai multe ori despre existenţa "problemei maghiare" la nivel european, explicând că primul-ministru vrea să semnaleze intenţia Guvernului de la Budapesta de a pune un accent mai mare pe acest subiect la nivel internaţional.

"Acest lucru necesită o situaţie economică adecvată în Ungaria, iar foarte multe depind şi de disponibilitatea liderilor comunităţilor maghiare de a trata cu seriozitate obiectivele strategice", a insistat Laszlo Kover.

"Maghiarii din Transilvania au nevoie de mai multă susţinere din partea liderilor locali, dar şi din partea liderilor politici ungari", a subliniat oficialul ungar.

Laszlo Kover a făcut aceste declaraţii cu ocazia inaugurării unui centru cultural maghiar, cumpărat şi restaurat de postul Duna TV, în localitatea Rimetea (judeţul Alba).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri