Preşedintele Siriei caută azil politic în America Latină

Data publicării:
bashar 20al 20assad 20presedintele 20siriei 20mfax-37099

Oficialul sirian a adus cu el scrisori clasificate adresate liderilor celor trei state.

O sursă din capitala Venezuelei, Caracas, citată de Haaretz, nu a putut spune care a fost răspunsul la solicitarea siriană, însă ministerul de Externe venezuelean a confirmat pentru publicaţia El Universal că al-Miqdad a adus o scrisoare adresată preşedintelui Hugo Chavez, pe care acesta a primit-o înainte de plecarea sa spre Cuba, miercuri, pentru a se trata de cancer.

De la începutul crizei siriene, în martie anul trecut, Chavez nu şi-a ascuns susţinerea pentru regimul lui Assad. De câteva ori în cursul ultimului an Venezuela a trimis petrol şi combustibil Siriei, pentru ca tancurile şi blindatele armatei siriene să funcţioneze în continuare împotriva a ceea ce Chavez numeşte terorişti.

Relaţia strânsă a liderului venezuelean cu Iran şi prietenia personală cu preşedintele Ahmadinejad l-au transformat în unul dintre principalii actori ai eforturilor de a îl salva pe Assad.

Ministrul adjunct de Externe al Siriei a avut întâlniri similare şi în capitala cubaneză, Havana, cât şi în cea ecuadoriană, Quito.

ONU nu este favorabil azilului politic

Secretarul general al ONU Ban Ki-Moon a dat de înţeles, miercuri, că nu ar fi în favoarea unui acord de azil politic pentru Assad ca metodă de a pune capăt războiului civil din Siria.

Întrebat despre posibilitatea unui acord privind azilul politic pentru Assad, Ban nu a comentat direct însă a declarat pentru Associated Press că Naţiunile Unite nu acordă nimănui "impunitate".

Assad a jurat, într-un interviu acordat luna trecută publicaţiei Russia Today, că nu va pleca niciodată în exil şi că va trăi şi va muri în Siria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri