Preşedintele Traian Băsescu i-a decorat pe salvatorii românilor implicaţi în accidentul din Muntenegru

Data publicării:
Accident muntenegru 5812757-AFP Mediafax Foto-SAVO PRELEVIC

Printre cei decoraţi este şi medicul Ivan Teodorovici, de la Spitalul Municipal din Belgrad. Doctorul era în ziua sa liberă, dar când a auzit că este vorba despre aproape 50 de victime a venit să dea o mână de ajutor.

Ivan Teodorovici, aflat în coloana de maşini formată în urma accidentului, a coborât chiar în râpă ca să intervină cât mai rapid. Pentru curajul său, preşedintele României l-a decorat cu Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Comandor.

Preşedinţia României a oferit Ordinul Naţional pentru Merit tuturor instituţiilor medicale unde au fost îngrijiţi răniţii din autocar.

Decoraţii de merit au primit şi poliţiştii, trupele antitero, dar şi Centrul Operativ de Comunicaţii din Podgorica. În total, Administraţia Prezidenţială a înmânat 12 decoraţii.

Pe 23 iunie, 18 oameni au murit iar alţi 29 au fost grav răniţi, după ce autocarul cu care plecaseră în excursie în Muntenegru s-a prăbuşit într-o prăpastie din Canionul Moraca. Viteza excesivă a fost cauza accidentului. Printre cei care au murit este şi şoferul care a condus autocarul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri