Preşedintele Traian Băsescu, în vizită la fabrica Ford din Craiova

Data publicării:
ford fabrica RESIZE 1-AFP Mediafax Foto-Bill Pugliano


Traian Băsescu a venit la fabrică însoţit de prefectul de Dolj, Marius Teca, fiind aşteptat de către preşedintele Ford România, Jan Gijsen.

Vizita șefului statului vine la o zi după ce Ford a început producţia noului motor EcoBoost de 1,5 litri.

Precedenta vizită făcută de Traian Băsescu la fabrica Ford din Craiova a fost în 25 iunie 2012, când şeful statului a cumpărat primul model Ford B-MAX, un autoturism de culoare roşie, la volanul căruia s-a urcat şi l-a testat în incinta fabricii.

Preşedintele Traian Băsescu a spus atunci că faptul că Ford nu a închis fabrica de la Craiova din cauza crizei economice dovedeşte încrederea investitorilor străini în oportunităţile oferite de economia românească.

„Românii pot orice atunci când vor şi sunt bine conduşi de managementul lor”, a arătat preşedintele, care le-a mulţumit angajaţilor Ford din Craiova, menţionând că va sprijini şi în continuare acest proiect, potrivit Mediafax.

Totodată, el a mai spus că şi-ar dori ca şi Ford să dezvolte la Craiova un centru de excelenţă la fel ca acela dezvoltat de Dacia Renault, având în vedere performanţa învăţământului tehnic şi a tradiţiei industriale de la Craiova.

Ford România a început, luni, producţia de serie a noului motor EcoBoost de 1,5 litri la uzina din Craiova, propulsor care va fi livrat mai întâi pe piaţa chineză.

Motorul ecoBoost de 1,5 litri este al doilea motor construit la uzina de motoare din Craiova, în care Ford a investit peste 230 milioane euro, precedentul fiind EcoBoost de 1 litru, lansat în producţie acum un an.

Constructorul auto american produce la Craiova şi autovehiculul B-Max.

În prezent, Ford România produce în jur de 1.000 de motoare şi 365-370 de maşini zilnic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri