Președintele Traian Băsescu pleacă cinci zile în America Latină

Data publicării:
5490996 20mediafax 20foto 20razvan 20chirita-45687

Summitul Comunităţii Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (CELAC) - Uniunea Europeană (UE) se desfăşoară în perioada 25 - 28 ianuarie la Santiago de Chile (Republica Chile), iar vizita oficială a preşedintelui în Peru este programată pentru perioada 28 - 29 ianuarie.

Vizita oficială a preşedintelui Băsescu în Republica Peru este a doua pe care un şef de stat din România o face în această ţară, precedenta vizită desfăşurându-se în 1973.

Delegaţia oficială care îl însoţeşte pe preşedintele României în această vizită în America Latină este formată din ministrul de Externe, Titus Corlăţean, cinci consilieri ai domnului preşedinte, ambasadorul României în Republica Chile, E.S. domnul Florin-Angelo Florian, însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei României în Republica Peru, Ştefan Nicolae, precum şi reprezentanţi ai Compartimenului Protocol din cadrul Administraţiei Prezidenţiale şi ai Serviciului de Pază şi Protecţie.

Aproximativ 42 de şefi de stat şi de guvern - printre care cancelarul german, Angela Merkel, preşedintele francez, François Hollande, cel finlandez, Sauli Niinistö şi premierul spaniol, Mariano Rajoy - vor participa la viitorul summit al UE şi Comunităţii Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (CELAC), la Santiago de Chile.

Din partea Americii Latine şi a Caraibelor, şi-au confirmat prezenţa 19 lideri, printre care preşedintele cubanez, Raul Castro, şi cel mexican, Enrique Pena Nieto.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri