Președinția: Victor Ponta a arătat că nu știe cum funcționează acordul cu FMI

Data publicării:
bogdan oprea agerpres -5

El a comentat declarat premierului Victor Ponta, care a spus: „Nu mai avem acord cu FMI”.

„Prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, a făcut o afirmație incorectă din care rezultă că nu cunoaște modul în care funcționează acordul dintre România și Fondul Monetar Internațional. Pentru ca românii să fie corect informați, trebuie spus că Acordul stand-by 2013 - 2015 este și rămâne valabil”, a declarat purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea.

„Președintele României a cerut doar renegocierea unei singure clauze din ultima scrisoare de intenție. Trebuie știut că scrisoarea de intenție reprezintă o evaluare de parcurs, realizată la fiecare trei luni, a modului în care Guvernul a îndeplinit condiționalitățile din acord și prin care statul român, atunci când este cazul, își asumă noi angajamente menite să ducă la îndeplinire principiile de bază prevăzute în acordul deja semnat. Domnul președinte Traian Băsescu a cerut ca din noile angajamente asumate de Guvern în această ultimă scrisoare de intenție să nu facă parte și introducerea accizei de 7 eurocenți la combustibili. Această acciză ar duce la creșterea prețurilor și ar afecta, în mod deosebit, populația săracă, întreprinderile mici și mijlocii și transportatorii, și s-ar constitui, totodată, într-o frână pentru relansarea creșterii economice”, a explicat el, potrivit presidency.ro.

Președintele Traian Băsescu a anunțat, luni seara, că nu va aproba memorandumul trimis de Guvern referitor la rezultatul negocierilor cu FMI, UE și Banca Mondială. El a motivat acest gest prin existența prevederii de a crește acciza la carburant, măsură de natură să frâneze creșterea economică, în opinia președintelui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri